Kruimelpad

Frans familiebedrijf gelanceerd in Oost-Europese markten

Mei 2011

De eigenaars van Gryftec en Westline

Het in Parijs gevestigde bedrijf Westline wilde zijn activiteiten een boost geven en nam contact op met Enterprise Europe Network om een betrouwbare partner te vinden die kon helpen bij de buitenlandse verkoop.

Westline, een familiebedrijf opgericht door het Roemeense echtpaar Rodica en Mircea Chiorean, heeft 10 mensen in dienst. Voor dit kleine bedrijf was alle hulp bij het aanboren van nieuwe markten meer dan welkom. Het bedrijf vroeg aan de lokale tak van het Enterprise Europe Network hulp bij het vinden van buitenlandse distributeurs. Het bedrijf had al een sterk, wereldwijd aantrekkelijk product: SmartDrive-S3. Motoren en andere bewegende delen van machines die allerlei goederen assembleren, van gebakjes tot auto's, kunnen met dit draagbare toestel aangestuurd worden. Het product is energiezuinig en verhoogt de productiviteit, dus is het een aantrekkelijke innovatie die landsgrenzen overstijgt.

Het product trok onmiddellijk de aandacht van de toekomstige distributeur ervan in Polen. De afdeling Noord-Polen van het Enterprise Europe Network vond deze partner voor Westline via haar database die bedrijven vergelijkt en koppelt. Gryftec, een bedrijf gespecialiseerd in systeemengineering van microprocessors, greep die kans en is nu de eerste Oost-Europese distributeur die de producten van Westline verkoopt.

"Het netwerk leverde snel resultaten op en wij blijven zeker met hen werken naarmate ons bedrijf verder groeit," aldus Rodica Chiorean, medeoprichter van Westline. Het Enterprise Europe Network, gefinancierd door de Europese Commissie, is een enorme ruggensteun voor bedrijven en maakt contacten leggen mogelijk in 48 landen.

Lees meer:

  • Westlinefrançais
  • GryftecEnglish
  • Enterprise Europe NetworkEnglish

Alle succesverhalen

Naar boven
Maar wat is een MKB/KMO?

Belangrijkste programma's voor ondernemers

  • Internationaal zakendoen met Enterprise Europe Network
  • Begeleid toekomstige ondernemers met Erasmus for Young Entrepreneurs

Deze website wordt beheerd door het DG Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf
en gefinancierd door het Kaderprogramma voor concurrentievermogen en innovatie (KCI).

Laatste bijwerking: 19/02/2014 | Naar boven