Navigációs útvonal

Egy francia családi vállalkozás belépése a kelet-európai piacokra

2011. május

A Gryftec és a Westline tulajdonosai

Üzleti tevékenységük fellendítése élénkítése érdekében a Westline nevű, Párizsban működő gépészeti cég kapcsolatba lépett az Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózattal, mivel megbízható partnert kerestek, amely segítené őket a határon átnyúló értékesítésekben.

A Westline nevű családi vállalkozás - melyet egy román házaspár, Rodica és Mircea Chiorean alapított - mindössze tíz embert foglalkoztat. Egy ilyen kis vállalkozás részére jól jön az új piacokra való belépéshez nyújtott segítség. A cég azzal a kéréssel kereste meg az Enterprise Europe Network helyi fiókirodáját, hogy segítsenek külföldi forgalmazókat találni. A vállalkozásnak már volt egy erős, nemzetközileg is vonzó terméke, a SmartDrive-S3, amely cukrászati áruktól autókig a legkülönbözőbb termékek készítése és összeszerelése során használt gépekben található motorok és egyéb mozgó alkatrészek működtetésére alkalmas kézi eszköz. A termék csökkenti az energiafelhasználást és növeli a termelékenységet, ezáltal nemzetközileg is vonzó, innovatív megoldást kínálva.

A termék rögtön felkeltette jövőbeli lengyel forgalmazójának figyelmét. Ezt a partnert az Enterprise Europe Network észak-lengyelországi fiókirodája találta a Westline számára a vállalkozás-társító adatbázisa segítségével. A Gryftec, amely mikroprocesszor-rendszerek tervezésével foglalkozik, megragadta a lehetőséget és a Westline első kelet-európai forgalmazójává vált.

"Az Enterprise Europe Network gyors eredményeket hozott, és a jövőben is fogunk velük dolgozni, ahogy fejlesztjük vállalkozásunkat" - nyilatkozta a Westline egyik alapító-tulajdonosa, Rodica Chiorean. Az Európai Bizottság által finanszírozott Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat, mely 48 országban kínál hálózatépítési lehetőségeket, jelentős segítség a vállalkozások számára.

További információk:

 • Westlinefrançais
 • GryftecEnglish
 • Enterprise Europe NetworkEnglish

Minden sikertörténet

Az oldal tetejére
De mi az a kkv?

Hírek

  Minden hírRSS

  Főbb programok vállalkozók részére

  • Kilépni a nemzetközi piacra az Enterprise Europe Network segítségével
  • A jövő vállalkozóinak segítése az Erasmus for Young Entrepreneurs révén

  Ezt a weboldalt a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság tartja fenn
  és a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) finanszírozza..

  Utolsó frissítés: 19/02/2014 | Az oldal tetejére