Navigointipolku

Ranskalainen perheyritys käynnisti liiketoiminnan Itä-Euroopan markkinoilla

Toukokuu 2011

Gryftecin ja Westlinen omistajat

Pariisilainen Westline-insinööritoimisto kääntyi Enterprise Europe Networkin puoleen löytääkseen luotettavan kumppanin liiketoimintansa ja ulkomaankauppansa kehittämistä varten.

Westline on romanialaisen avioparin Rodica ja Mircea Chioreanin perustama 10 henkeä työllistävä perheyritys, joka tarvitsi apua uusille markkinoille pääsyä varten. Westline pyysi paikallista Enterprise Europe Networkia auttamaan ulkomaisten maahantuojien etsinnässä, sillä insinööritoimisto oli kehittänyt varteenotettavan ja globaalisti kiinnostavan moottoreiden ja muiden liikkuvien osien SmartDrive-S3-käsiohjaimen mitä erilaisimpien valmisteiden kokoonpanolaitteita varten alkaen makeisista autoihin saakka. Tämä energiaa säästävä ja tuottavuutta parantava tuote on houkutteleva rajat ylittävä innovaatio.

Tuleva puolalainen maahantuoja kiinnostui heti tuotteesta. Enterprise Europe Networkin Pohjois-Puolassa toimiva palvelupiste löysi tietokannastaan Westlinelle sopivan yhteistyökumppanin, Gryftec-nimisen mikroprosessorijärjestelmiä suunnittelevan yrityksen, joka tarttui tilaisuuteen ja on nyt ensimmäinen itäeurooppalainen Westlinen tuotteita myyvä maahantuoja.

Westlinen toisen perustajan Rodica Chioreanin mukaan yhtiö on tyytyväinen Enterprise Europe Networkin hyviin tuloksiin ja aikoo jatkaa yhteistyötä verkoston kanssa liiketoimintansa kehittämisessä. Euroopan komission rahoittama Enterprise Europe Network tukee liikeyrityksiä ja tarjoaa verkostoitumismahdollisuuksia 48:ssa maassa.

Lisätietoja:

 • Westlinefrançais
 • GryftecEnglish
 • Enterprise Europe NetworkEnglish

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 19/02/2014 | Sivun alkuun