Διαδρομή πλοήγησης

Γαλλική οικογενειακή επιχείρηση εισέρχεται στις ανατολικοευρωπαϊκές αγορές

Μάιος 2011

Οι ιδιοκτήτες των Gryftec και Westline

Προκειμένου να δώσει ώθηση στη δραστηριότητά της, η εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού Westline, που εδρεύει στο Παρίσι, ήρθε σε επαφή με το Enterprise Europe Network ελπίζοντας να βρει έναν αξιόπιστο συνεταίρο, για να τη βοηθήσει στις πωλήσεις της εκτός των συνόρων.

Η Westline, μια οικογενειακή επιχείρηση που ίδρυσε ένα ζευγάρι Ρουμάνων, η Rodica και ο Mircea Chiorean, απασχολεί 10 άτομα. Για τη μικρή αυτή εταιρεία, η βοήθεια για την είσοδό της σε νέες αγορές ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη. Η εταιρεία ζήτησε τη συνδρομή του τοπικού υποκαταστήματος του Enterprise Europe Network για την εύρεση ξένων διανομέων. Η εταιρεία είχε ήδη στη διάθεσή της ένα δυναμικό, παγκόσμιας εμβέλειας προϊόν - το SmartDrive-S3, ένα χειριστήριο για κινητήρες και άλλα κινητά στοιχεία σε μηχανές που συναρμολογούν κάθε λογής αγαθά, από είδη ζαχαροπλαστικής μέχρι αυτοκίνητα. Το προϊόν εξοικονομεί ενέργεια και αυξάνει την παραγωγικότητα, αποτελεί συνεπώς μια ελκυστική καινοτομία εκτός συνόρων.

Το προϊόν προσέλκυσε αμέσως το ενδιαφέρον του μελλοντικού διανομέα του στην Πολωνία. Το υποκατάστημα του Enterprise Europe Network στη βόρεια Πολωνία βρήκε για τη Westline αυτόν τον συνεταίρο μέσω της βάσης δεδομένων του που προτείνει κατάλληλες συνεργασίες. Η Gryftec, μια εταιρεία κατασκευής συστημάτων μικροεπεξεργαστών, άδραξε την ευκαιρία και είναι σήμερα η πρώτη που διανέμει προϊόντα της Westline στην ανατολική Ευρώπη.

"Το Network απέδωσε γρήγορα αποτελέσματα, και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί του, καθώς αναπτύσσουμε την εταιρεία μας", δηλώνει η συνιδρύτρια της Westline, Rodica Chiorean. Το Enterprise Europe Network, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσφέρει σημαντικό χέρι βοήθειας στις επιχειρήσεις, παρέχοντας δυνατότητες δικτύωσης σε 48 χώρες.

Διαβάστε περισσότερα:

  • Westlinefrançais
  • GryftecEnglish
  • Enterprise Europe NetworkEnglish

Όλα τα παραδείγματα επιτυχίας

Αρχή σελίδας
Όμως, τι είναι μια ΜΜΕ;

Τα κυριότερα προγράμματα για επιχειρηματίες

  • Δραστηριοποιηθείτε στο εξωτερικό με το Enterprise Europe Network
  • Καθοδηγήστε νέους επιχειρηματίες: Erasmus for Young Entrepreneurs

Η διαχείριση του παρόντος δικτυακού τόπου πραγματοποιείται από τη ΓΔ Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ
και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΠΑΚ).

Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2014 | Αρχή σελίδας