Навигационна пътека

Френска семейна фирма навлиза на източноевропейските пазари

Май 2011 г.

Собствениците на Gryftec и Westline

За да разшири бизнеса си, базираната в Париж инженерингова компания Westline се свърза с Enterprise Europe Network с цел да намери надежден партньор за сътрудничество в трансграничните продажби.

Westline, семейна фирма, основана от румънците Родика и Мирча Чиореан, има персонал от 10 души. За тази малка фирма помощта за навлизане на нови пазари е повече от добре дошла. Фирмата се обръща за съдействие към местния офис на Enterprise Europe Network с цел намиране на чуждестранни дистрибутори. Тя вече разполага с един стабилен, привлекателен в глобален аспект продукт - SmartDrive-S3 - преносимо устройство, което управлява електродвигатели и други движещи се части в машини, които произвеждат всякакъв вид продукция: от захарни изделия до автомобили. Продуктът спестява електроенергия и увеличава производителността, поради което е привлекателна иновация, за която няма граници.

Продуктът веднага привлича вниманието на бъдещия си дистрибутор в Полша. Офисът на Enterprise Europe Network в Северна Полша намира този партньор за Westline посредством своята база-данни за бизнес сътрудничество. Gryftec, инженерингова компания за микропроцесорни системи, се възползва от възможността и в момента е първият дистрибутор на продуктите на Westline в Източна Европа.

"Мрежата осигури бързи резултати и ще продължим да си сътрудничим с нея в процеса на разширяване на нашия бизнес", споделя един от съоснователите на Westline, Родика Чиореан. Enterprise Europe Network, финансирана от Европейската комисия, е основно помощно средство за сътрудничество между предприятия, предлагайки възможности за работа в мрежа в 48 страни.

Научете повече:

  • Westlinefrançais
  • GryftecEnglish
  • Enterprise Europe NetworkEnglish

Всички истории на успеха

Начало на страницата
Но какво представлява МСП?

Основни програми за предприемачи

  • Интернационализирайте се с Enterprise Europe Network
  • Наставлявайте бъдещ предприемач с Erasmus for Young Entrepreneurs

Тази интернет страница се управлява от Генерална дирекция „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“
и се финансира по линия на Рамкова програма „Конкурентноспособност и иновации“ (ПКИ).

Последна актуализация: 19/02/2014 | Начало на страницата