Navigációs útvonal

Small Business Act - egy szinttel feljebb

2011. március

Fájlok

Olaszországban a vállalkozók már 24 óra alatt elindíthatnak egy új vállalkozást. Az ország hatóságai bevezettek egy egyszerűsített eljárást, amelynek köszönhetően a bürokrácia okozta kellemetlenségek nélkül lehet céget alapítani: a vállalkozónak mindössze annyit kell tennie, hogy elküld egy elektronikus formanyomtatványt a cégbírósághoz, amely a regisztráció után továbbítja azt az adóügyi és társadalombiztosítási szervekhez.

Ez a fejlesztés részét képezi azon intézkedéssorozatnak, amelyet minden tagállam elfogadott a Small Business ActDeutschEnglishfrançais (SBA) nyomán. Ezt a kisvállalkozói intézkedéscsomagot az Európai Bizottság terjesztette be 2008-ban, hogy általa fellendítse a vállalkozói tevékenységet, elősegítse a kkv-k növekedését, valamint megkönnyítse helyzetüket a "Gondolkozz előbb kicsiben" elv alapján.

Az intézkedéscsomag bevezetése óta számos eredményt sikerült elérni:

 • a cég regisztrálásához szükséges idő és költségek az egész EU-ban a 2007-es 12 naphoz és 485 euróhoz képest 2010-ben kilenc napra és 399 euróra csökkent;
 • a közigazgatási szervek kötelesek a számlákat 30 napon belül rendezni;
 • a közbeszerzésekhez való hozzáférés egyszerűbbé vált a kisvállalkozások számára;
 • az EU új kínai kkv-központja segíti a kkv-kat, hogy hozzáférjenek az ország piacához;
 • az új ötletek kisvállalkozások általi piaci bevezetését megnehezítő korlátokat fokozatosan felszámolták;
 • 100 000 vállalkozás részesült a versenyképességi és innovációs keretprogram (CIP) által biztosított pénzügyi forrásokból.

Az SBA e hónapban közzétett felülvizsgálataDeutschEnglishfrançais rávilágított, hogy jelentős eredmények születtek ugyan egész Európában, a folyamat továbbvitelére azonban még további lehetőségek is nyílnak.

Az elsődleges célkitűzések között szerepel a finanszírozási források elérhetőségének javítása, a szabályozásnak a kisvállalkozások igényeihez való hozzáigazítása, valamint a piaci lehetőségek maximalizálása az EU-n belül és kívül egyaránt.

Minden sikertörténet

Az oldal tetejére
De mi az a kkv?

Hírek

  Minden hírRSS

  Főbb programok vállalkozók részére

  • Kilépni a nemzetközi piacra az Enterprise Europe Network segítségével
  • A jövő vállalkozóinak segítése az Erasmus for Young Entrepreneurs révén

  Ezt a weboldalt a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság tartja fenn
  és a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) finanszírozza..

  Utolsó frissítés: 11/02/2014 | Az oldal tetejére