Sökväg

Barcelona vet hur man tar vara på sina entreprenörer

Juni 2011

Barcelona Activa

Barcelona stad skapade 2004 en kontaktpunkt för att hjälpa entreprenörer och främja entreprenörskapet i området. Sedan dess har Barcelona Activa rönt stora framgångar.

Barcelona Activa är ett företagscenter som hjälper lokala entreprenörer och andra som vill starta eget i Barcelona. Bland de huvudsakliga aktiviteterna ingår utbildning, handledning, evenemang för nätverkande och hjälp med innovation. I den sofistikerade teknikparken får företagare praktiska råd om IT. Barcelona Activas utbildningar är skräddarsydda och anordnas både på företagscentret och på nätet, så att alla har en chans att ta del av dem. Varje år deltar 220 000 personer i centrets olika aktiviteter.

Barcelona Activa har haft stor inverkan på entreprenörskap och sysselsättning i staden. 134 000 personer har deltagit i utbildning och 6 214 företag och 11 800 arbetstillfällen har skapats.

Barcelona Activa mottog juryns stora pris då de europeiska näringslivspriserna 2011 delades ut vid en ceremoni i Budapest den 24 maj. Priserna tillkom på initiativ av Europeiska kommissionens generaldirektorat för näringsliv, och i år delades de ut för femte gången. Sammanlagt 399 projekt i 29 länder i Europa - 24 EU-länder samt Kroatien, Island, Norge, Serbien och Turkiet - deltog i 2011 års upplaga av tävlingen.

Läs mer:

Alla framgångshistorier

Till början
Men vad är små och medelstora företag?

Nyheter

  Alla nyheterRSS

  Viktiga program för entreprenörer

  • Satsa internationellt med Enterprise Europe Network
  • Bli mentor för unga företagare med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Webbplatsen förvaltas av GD Inre marknaden, industri, entreprenörskap samt små och medelstora företag
  och finansieras genom ramprogrammet för konkurrenskraft och innovation (CIP).

  Senaste uppdatering: 19/02/2014 | Till början