Navigacijska pot

Barcelona ve, kako usposabljati podjetnike

Junij 2011

Barcelona Activa

Leta 2004 je mesto Barcelona vzpostavilo enotno referenčno točko, ki naj bi bila v pomoč podjetnikom in naj bi spodbujala podjetništvo. Od takrat je Barcelona Activa zelo uspešna.

Barcelona Activa je podjetniški center, ki pomaga lokalnim podjetnikom in ostalim, ki želijo ustanoviti lastno podjetje v Barceloni. Njegove osnovne aktivnosti vključujejo usposabljanje, izobraževanje, organizacijo dogodkov mreženja in pomoč pri inovacijah. V svojem naprednem tehnološkem parku podjetjem ponuja praktične nasvete s področja IT. Usposabljanja Barcelona Activa so pripravljena po meri ter so na voljo tako na licu mesta kot tudi na spletu, s čimer je podjetnikom olajšan dostop. Dogodki, ki jih organizira center, letno registrirajo 200.000 sodelujočih.

Barcelona Activa je imela velik vpliv na podjetništvo in zaposlovanje v mestu: usposabljanj se je udeležilo 134.000 ljudi, ustanovljeno je bilo 6.214 podjetij in 11.800 delovnih mest.

Veliko Evropsko nagrado za podjetništvo 2011 je center Barcelona Activa prejel na podelitvi nagrad v Budimpešti 24. maja. Nagrade leta 2011 so zaznamovale peto obletnico podeljevanja Evropskih nagrad za podjetništvo, ki so pobuda Generalnega direktorata Evropske komisije za podjetništvo in industrijo. V tekmovalni konkurenci 2011 je bilo skupno 399 projektov iz 29 evropskih držav - 24 držav članic EU ter iz Hrvaške, Islandije, Norveške, Srbije in Turčije.

Več si lahko preberete na:

Vse zgodbe o uspehu

Na vrh
Ampak kaj je MSP?

Novice

  Vse noviceRSS

  Ključni programi za podjetnike

  • Razširite poslovanje v tujino z mrežo Enterprise Europe Network
  • Bodite mentor bodočemu podjetniku z Erasmus for Young Entrepreneurs

  To spletišče upravlja GD za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednja podjetja
  in financira Okvirni program za konkurenčnost in inovativnost.

  Zadnja sprememba: 19/02/2014 | Na vrh