Cale de navigare

Barcelona ştie să îşi pregătească întreprinzătorii

Iunie 2011

Barcelona Activa

În 2004, municipalitatea din Barcelona a înfiinţat un punct de referinţă unic, pentru a sprijini întreprinzătorii şi a promova antreprenoriatul în zonă. De atunci, Barcelona Activa se bucură de un succes enorm.

Barcelona Activa este un centru antreprenorial care oferă sprijin întreprinzătorilor locali şi altora, care doresc să îşi înfiinţeze o afacere proprie în Barcelona. Printre activităţile sale principale se numără formarea, consilierea, organizarea de evenimente de lucru în reţea şi susţinerea inovării. În cadrul parcului său tehnologic avansat, centrul oferă companiilor sfaturi practice în domeniul IT. Cursurile de formare din cadrul Barcelona Activa sunt personalizate şi se desfăşoară atât în teren, cât şi online, fiind astfel uşor accesibile întreprinzătorilor. Evenimentele organizate de centru însumează 220 000 de participanţi anual.

Barcelona Activa a avut un impact major asupra antreprenoriatului şi a ocupării forţei de muncă la nivelul oraşului: cursurile de formare au avut 134 000 de participanţi şi au fost create 6 124 de companii şi 11 800 de locuri de muncă.

Barcelona Activa va primi premiul cel mare în cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Europene pentru Iniţiative Antreprenoriale 2011, organizată la Budapesta în 24 mai. Anul 2011 marchează cea de a cincea ediţie a Premiilor Europene pentru Iniţiative Antreprenoriale, o iniţiativă a Direcţiei Generale Întreprinderi şi Industrie a Comisiei Europene. În total, la ediţia din 2011 au concurat 399 de proiecte din 29 ţări europene - 24 de state membre ale UE, plus Croaţia, Islanda, Norvegia, Serbia şi Turcia.

Mai multe informaţii:

Toate poveștile de succes

Începutul paginii
Ce este un IMM?

Programe cheie pentru antreprenori

  • Deveniţi internaţional cu Enterprise Europe Network
  • Formaţi un viitor antreprenor prin Erasmus for Young Entrepreneurs

Acest site web este gestionat de DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
și finanțat de Programul-cadru pentru Competitivitate și Inovare (PCI).

Ultima actualizare: 19/02/2014 | Începutul paginii