Kruimelpad

Barcelona weet hoe je ondernemers moet begeleiden

Juni 2011

Barcelona Activa

In 2004 richtte de stad Barcelona een uniek aanspreekpunt op om in de streek ondernemers te helpen en het ondernemerschap te bevorderen. Sindsdien is Barcelona Activa een enorm succes.

Barcelona Activa is een ondernemingscentrum dat plaatselijke ondernemers en andere personen die een eigen bedrijf willen oprichten in Barcelona wil helpen. De hoofdactiviteiten van het centrum zijn o.a. opleiding, begeleiding, het organiseren van netwerkactiviteiten en bijdragen tot innovatie. Het centrum verleent ook praktisch IT-advies aan bedrijven in zijn geavanceerde technologiepark. De opleidingssessies van Barcelona Activa zijn gemaakt op maat van de bedrijven en worden zowel ter plekke als online gehouden, waardoor de ondernemers er gemakkelijk aan deel kunnen nemen. Voor de evenementen die door het centrum georganiseerd worden, schrijven er zich jaarlijks zo'n 220 000 deelnemers in.

Barcelona Activa sorteerde een immens effect op het ondernemerschap en de werkgelegenheid in de stad. Er zijn ondertussen al 134 000 mensen die een opleiding gevolgd hebben, 6 214 bedrijven opgericht en 11 800 banen geschapen.

De Grote Prijs van de Europese Ondernemingsprijzen 2011 ging tijdens de prijsuitreiking op 24 mei in Boedapest naar Barcelona Activa. Deze prijzen zijn in 2011 al aan hun vijfde editie toe. Ze zijn een initiatief van het directoraat-generaal Ondernemingen en industrie van de Europese Commissie. Naar de Europese Ondernemingsprijzen van 2011 dongen in totaal 399 projecten mee uit 29 Europese landen (24 EU-landen en Kroatië, IJsland, Noorwegen, Servië en Turkije).

Meer lezen:

Alle succesverhalen

Naar boven
Maar wat is een MKB/KMO?

Belangrijkste programma's voor ondernemers

  • Internationaal zakendoen met Enterprise Europe Network
  • Begeleid toekomstige ondernemers met Erasmus for Young Entrepreneurs

Deze website wordt beheerd door het DG Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf
en gefinancierd door het Kaderprogramma voor concurrentievermogen en innovatie (KCI).

Laatste bijwerking: 19/02/2014 | Naar boven