Navigációs útvonal

Barcelona tudja, hogyan segítsen a vállalkozókon

2011. június

Barcelona Activa

2004-ben Barcelona városa létrehozott egy olyan kapcsolattartó pontot, amely segíti a vállalkozókat és ösztönzi a vállalkozásra való hajlandóságot a térségben. A Barcelona Activa azóta hatalmas sikert futott be.

A Barcelona Activa egy olyan központ, amely egyszerre nyújt segítséget a helyi vállalkozóknak és azoknak, akik vállalkozást kívánnak indítani Barcelonában. Fő tevékenységei az oktatás, a tanácsadás, hálózatépítő rendezvények szervezése, valamint segítségnyújtás az innovációhoz. A központ gyakorlati informatikai tanácsokat is nyújt a vállalkozásoknak egy általa működtetett technológiai park keretében. A Barcelona Activa a cégek telephelyein és az interneten keresztül is kínálja személyre szabott képzési tanfolyamait, így ezek könnyen elérhetők a vállalkozók számára. A központ által szervezett rendezvényeken minden évben mintegy 220 000-an vesznek részt.

A Barcelona Activa jelentős hatást gyakorolt a vállalkozásokra és a foglalkoztatásra a városban: 134 000 ember vett részt képzésben, valamint 6 241 vállalkozás és 11 800 munkahely jött létre.

A 2011-es Európai Vállalkozás Díjak fődíját a Barcelona Activa május 24-én veheti át a budapesti díjátadó ünnepségen. A 2011-ben már ötödik alkalommal odaítélt Európai Vállalkozás Díjak az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipari Főigazgatóságának kezdeményezése. A 2011-es díjakért összesen 29 európai országból - a 24 EU-tagállamból, valamint Horvátországból, Izlandról, Norvégiából, Szerbiából és Törökországból - 399 projekt szállt versenybe.

További információk:

Minden sikertörténet

Az oldal tetejére
De mi az a kkv?

Hírek

  Minden hírRSS

  Főbb programok vállalkozók részére

  • Kilépni a nemzetközi piacra az Enterprise Europe Network segítségével
  • A jövő vállalkozóinak segítése az Erasmus for Young Entrepreneurs révén

  Ezt a weboldalt a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság tartja fenn
  és a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) finanszírozza..

  Utolsó frissítés: 19/02/2014 | Az oldal tetejére