Διαδρομή πλοήγησης

Η Βαρκελώνη ξέρει να εκπαιδεύει επιχειρηματίες

Ιούνιος 2011

Barcelona Activa

Το 2004 ο δήμος της Βαρκελώνης συνέστησε ένα ενιαίο σημείο αναφοράς, προκειμένου να βοηθήσει τους επιχειρηματίες και να προωθήσει την επιχειρηματικότητα στην περιοχή. Από τότε, το Barcelona Activa έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία.

Το Barcelona Activa είναι ένας κόμβος για επιχειρήσεις, το οποίο βοηθάει τους τοπικούς επιχειρηματίες και όσους άλλους επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση στη Βαρκελώνη. Οι βασικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν κατάρτιση, καθοδήγηση, διοργάνωση εκδηλώσεων δικτύωσης και συνδρομή στην προαγωγή της καινοτομίας. Στο προηγμένο τεχνολογικό πάρκο του, παρέχει στις επιχειρήσεις πρακτικές συμβουλές ΤΠ. Τα προγράμματα κατάρτισης του Barcelona Activa είναι εξατομικευμένα και μπορούν να διεξαχθούν τόσο επί τόπου όσο και διαδικτυακά, προσφέροντας στους επιχειρηματίες εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το κέντρο καταγράφουν 220.000 συμμετέχοντες ετησίως.

Το Barcelona Activa έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επιχειρηματικότητα και την απασχόληση στην πόλη: 134.000 άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει προγράμματα κατάρτισης, ενώ έχουν δημιουργηθεί 6.214 επιχειρήσεις και 11.800 θέσεις εργασίας.

Το μεγάλο βραβείο των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών βραβείων 2011 απονεμήθηκε στο Barcelona Activa στη σχετική τελετή στις 24 Μαΐου στη Βουδαπέστη. Το 2011 αποτελεί το πέμπτο έτος απονομής των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών βραβείων, μιας πρωτοβουλίας της Γενικής Διεύθυνσης επιχειρήσεων και βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για τα βραβεία του 2011 διαγωνίστηκαν συνολικά 399 έργα από 29 ευρωπαϊκές χώρες -24 χώρες της ΕΕ συν την Κροατία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία, τη Σερβία και την Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα:

Όλα τα παραδείγματα επιτυχίας

Αρχή σελίδας
Όμως, τι είναι μια ΜΜΕ;

Τα κυριότερα προγράμματα για επιχειρηματίες

  • Δραστηριοποιηθείτε στο εξωτερικό με το Enterprise Europe Network
  • Καθοδηγήστε νέους επιχειρηματίες: Erasmus for Young Entrepreneurs

Η διαχείριση του παρόντος δικτυακού τόπου πραγματοποιείται από τη ΓΔ Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ
και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΠΑΚ).

Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2014 | Αρχή σελίδας