Навигационна пътека

Барселона знае как да обучава предприемачи

Юни 2011 г.

Barcelona Activa

През 2004 г. в град Барселона бе създаден единен информационен център, който да оказва помощ на предприемачите и да насърчава предприемачеството в района. Оттогава Barcelona Activa се радва на огромен успех.

Barcelona Activa е център по предприемачество, който подпомага местните предприемачи и други лица, които желаят да стартират свой собствен бизнес в Барселона. Основната му дейност включва: обучение, подготовка, организиране на мрежови мероприятия и оказване на помощ в областта на иновациите. Той предоставя на фирмите практически съвети в областта на ИТ в своя модерен технологичен парк. Сесиите за обучение на Barcelona Activa са адаптирани според индивидуалните нужди на обучаващите се и се провеждат както на място, така и онлайн, като предприемачите имат лесен достъп до тях. В мероприятията, организирани от центъра годишно вземат участие около 220 000 души.

Barcelona Activa оказва голямо влияние на предприемачеството и заетостта в града: 134 000 души са преминали обучение, създадени са 6 214 нови фирми и са разкрити 11 800 нови работни места.

Голямата награда на конкурса "Европейски награди за предприемачество 2011" беше връчена на Barcelona Activa на церемонията по награждаването в Будапеща на 24 май. Това е петото издание на конкурса "Европейски награди за предприемачество", инициатива на Генерална дирекция "Предприятия и промишленост" към Европейската комисия. За наградите за 2011 г. се състезаваха общо 399 проекта от 29 европейски държави - 24 държави-членки на ЕС плюс Хърватия, Исландия, Норвегия, Сърбия и Турция.

Прочетете повече:

Всички истории на успеха

Начало на страницата
Но какво представлява МСП?

Основни програми за предприемачи

  • Интернационализирайте се с Enterprise Europe Network
  • Наставлявайте бъдещ предприемач с Erasmus for Young Entrepreneurs

Тази интернет страница се управлява от Генерална дирекция „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“
и се финансира по линия на Рамкова програма „Конкурентноспособност и иновации“ (ПКИ).

Последна актуализация: 19/02/2014 | Начало на страницата