Navigációs útvonal

Európai mikrohitelek - hogyan alapítsuk meg és működtessük a legkisebb vállalkozást

2011. július

microStart

A 10 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató egyének vagy cégek európai mikrofinanszírozást igényelhetnek az indulásukhoz. Brüsszelben a helyi kisvállalkozások segédanyagokért, logisztikai vagy adminisztrációs támogatásért fordulhatnak a microStart-hoz.

A microStart egy belga mikrohitel-szolgáltató, amely segítséget nyújt olyan belga mikrovállalkozók számára, akik források hiányában nem juthatnak támogatáshoz a hagyományos bankrendszeren keresztül. A microStart ez év elején nyitotta meg két fiókját Brüsszelben, amelyek azóta 30, 1000 és 10.000 EUR közötti mikrohitelt hagytak jóvá. E mikrohiteleket például piaci kereskedések, kis éttermek és webüzletek megalapítására fordították.

A microStart az európai Progress mikrofinanszírozási eszközre támaszkodik. Ahelyett, hogy közvetlenül cégeknek vagy egyéneknek nyújtana kölcsönt, az eszköz a microStart-hoz hasonló hivatalos szerveken keresztül támogatja a vállalkozókat. Az eszköz révén az Európai Bizottság és az Európai Befektetési Alap legfeljebb 25.000 EUR összegig terjedő hiteleket bocsát rendelkezésre. Az eszköz célja olyan vállalkozók támogatása, akik csak korlátozottan férnek hozzá a hagyományos hitelpiachoz: női vállalkozók, fiatal vállalkozók, valamely kisebbséghez tartozó vállalkozók, fogyatékossággal élő vállalkozók, egyéni vállalkozók stb. Brüsszel esetében például a legtöbb kedvezményezett bevándorló háttérrel rendelkezik.

A mikrofinanszírozás nélkülözhetetlen a foglalkoztatás és növekedés szempontjából: az induló európai vállalkozások 99 százaléka mikro- vagy kisvállakozás, egyharmaduk pedig munkanélküli egyének által indított kezdeményezés. Eddig öt ország részesült a Progress mikrofinanszírozási eszközből nyújtott mikrohitelekből (Belgium, Bulgária, Hollandia, Lengyelország, Románia) és további két országgal folynak tárgyalások (Litvániával és Ciprussal).

További információk:

Minden sikertörténet

Az oldal tetejére
De mi az a kkv?

Hírek

  Minden hírRSS

  Főbb programok vállalkozók részére

  • Kilépni a nemzetközi piacra az Enterprise Europe Network segítségével
  • A jövő vállalkozóinak segítése az Erasmus for Young Entrepreneurs révén

  Ezt a weboldalt a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság tartja fenn
  és a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) finanszírozza..

  Utolsó frissítés: 20/02/2014 | Az oldal tetejére