Navigointipolku

Eurooppalaisilla mikrolainoilla pienikin yritys käynnistyy tehokkaasti

Heinäkuu 2011

microStart

Yksityishenkilöt ja alle kymmenen työntekijän pienyritykset voivat saada tukea eurooppalaisesta mikrorahoituksesta. microStart tarjoaa tukea pienyrityksille materiaalin hankintaa, logistiikkaa tai hallinnon järjestämistä varten.

microStart on belgialainen mikroluottojen tarjoaja, joka myöntää lainaa belgialaisille mikroyrittäjille, joilla ei ole pääsyä pankkien lainamarkkinoille resurssien puutteen vuoksi. Vuoden alun toiminnan käynnistämisen jälkeen microStartin kaksi toimipistettä on myöntänyt 30 mikrolainaa, jotka ovat olleet arvoltaan 1000 ja 10 000 euron välillä. Mikrolainalla on perustettu muun muassa markkinakojuja, pieniä ravintoloita ja Internet-kauppoja.

microStart hyödyntää eurooppalaista Progress-mikrorahoitusjärjestelyä. Sen sijaan, että se myöntäisi lainaa yrityksille tai yksityisille henkilöille suoraan, Progress-järjestely tukee yrittäjiä microStartin kaltaisten virallisten kanavien kautta. Järjestelyn kautta Euroopan komissio ja Euroopan investointirahasto mahdollistavat jopa 25 000 euron suuruisten lainojen saatavuuden. Järjestelyllä pyritään auttamaan sellaisia toimijoita, joilla ei ole pääsyä tavanomaisille luottomarkkinoille kuten naisyrittäjiä, nuoria yrittäjiä, vähemmistöryhmiä edustavia yrittäjiä, vammaisyrittäjiä ja yksityisiä elinkeinonharjoittajia. Brysselissä useimmilla lainansaajilla on maahanmuuttotausta.

Mikroluotoilla on tärkeä merkitys työllisyyteen ja kasvuun: Euroopassa perustettavista yrityksistä 99 prosenttia on mikro- tai pienyrityksiä ja niistä kolmasosa on työttömien perustamia. Tähän mennessä Progress-järjestely on edistänyt mikroluottojen saantia viidessä eri maassa (Belgia, Bulgaria, Alankomaat, Puola ja Romania), ja neuvotteluja käydään parhaillaan kahden muun maan kanssa (Liettua ja Kypros).

Lisätietoa:

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 20/02/2014 | Sivun alkuun