Sti

Europæiske mikrolån - hvordan man får de mindste virksomheder sat i gang

Juli 2011

microStart

Enkeltpersoner eller virksomheder med mindre end 10 ansatte kan komme i gang med støtte fra europæisk mikrofinansiering. microStart tilbyder hjælp til materialer, logistik eller administration til lokale mindre virksomheder I Bruxelles.

microStart er en belgisk mikrokredit udbyder, der for nærværende har to afdelinger i Bruxelles. Med EU midler hjælper den belgiske mikroentreprenører, der ikke kan få støtte via det traditionelle banksystem på grund af manglende ressourcer. De to microStart afdelinger I Bruxelles har, siden deres start tidligere på året, godkendt 30 mikrolån fra 1.000 til 10.000 euro. Disse mikrolån er for eksempel blevet anvendt til at støtte nye virksomheder indenfor markeds handlende, små restauranter og internetforretninger.

microStart nyder godt af den europæiske mikrofinansieringsfacilitet Progress. I stedet for at bevillige lån til virksomheder eller enkeltpersoner direkte støtter faciliteten entreprenører via officielle organer såsom microStart. Europa-Kommissionen og Den Europæiske Investeringsfond gør det via faciliteten muligt, at lån op til 25.000 euro kan virkeliggøres. Faciliteten vil hjælpe dem med begrænset adgang til det konventionelle kreditmarked: kvindelige iværksættere, unge iværksættere, iværksættere der tilhører en minoritetsgruppe, iværksættere med et handicap, enkeltmandsvirksomheder mv.. I Bruxelles har de fleste modtagere for eksempel en indvandrerbaggrund.

Mikrofinansiering er vigtig for beskæftigelse og vækst: 99 % af nystratede virksomheder i Europa er mikro eller mindre virksomheder, samtidig med at en tredjedel af disse er initiativer, der er lanceret af mennesker uden arbejde. Indtil nu har fem lande nydt godt af de mikrolån, som er blevet tilbudt indenfor rammerne af Progress Mikrofinans (Belgien, Bulgarien, Nederlandene, Polen, Rumænien) og forhandlinger er i gang med to mere (Litauen, Cypern).

Læs mere:

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 20/02/2014 | Til toppen