Sökväg

MedVentures – hjälper till att göra bra idéer globala

Januari 2011

MedVentures logotyp  

En applikation för förare och synskadade som läser upp textmeddelanden, underhåll av elnät i otillgängliga områden genom GPRS-baserade lösningar, socialt nätverkande för kvinnor i Mellanöstern – dessa mycket skiftande företagsidéer har en sak gemensamt: de kammade nyligen hem MedVentures utmärkelser 2010 för framgångsrika nystartade företag i Medelhavsområdet. 

MedVentures belönar innovativa nystartade företag som har uppnått hög tillväxt från de södra Medelhavsländerna. De tre vinnarna – EyalGPSEnglish (Israel), ADDICTS 123 (palestinska myndigheten) och Ounousa.comالعربية (Libanon) – valdes ut bland omkring hundra tävlande och tilldelades prispengar till ett totalt värde av 90 000 euro.

De nystartade företagen valdes ut inte enbart för sina prestationer på lokal nivå, utan också på grund av sin internationella potential: genom coachning, partnerskap, teambuildning och finansiering kommer deras utveckling på det globala planet att få ett betydelsefullt lyft.

Initiativet MedVentures är en del av EU:s program Invest in Med, som utvecklar handelsrelationer och partnerskap mellan EU och partnerländer i Medelhavsområdet. Som en brygga mellan inkubatorer, investerare och strukturer som stöttar entreprenörer i Medelhavsområdet arbetar MedVentures för att främja lokala företags internationalisering, med fokus på små, nystartade företag.

Initiativet leds av ANIMA Investment Network, en plattform där flera länder ingår och som arbetar för att maximera den ekonomiska utvecklingen kring Medelhavet.

Läs mer:

 • MedVentures webbsidaEnglish
 • Programmet Invest in MedEnglish
 • ANIMA Investment NetworkEnglish

Alla framgångshistorier

Till början
Men vad är små och medelstora företag?

Nyheter

  Alla nyheterRSS

  Viktiga program för entreprenörer

  • Satsa internationellt med Enterprise Europe Network
  • Bli mentor för unga företagare med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Webbplatsen förvaltas av GD Inre marknaden, industri, entreprenörskap samt små och medelstora företag
  och finansieras genom ramprogrammet för konkurrenskraft och innovation (CIP).

  Senaste uppdatering: 11/02/2014 | Till början