Navigacijska pot

MedVentures – pomaga, da dobre ideje postanejo globalne

Januar 2011

Logotip MedVentures  

Aplikacija za voznike in slabovidne uporabnike, ki prebere besedilna sporočila, upravljanje energetskih mrež na nedostopnih območjih s pomočjo rešitev, ki temeljijo na GPRS, socialno povezovanje za ženske na Bližnjem vzhodu – te zelo raznolike poslovne ideje imajo nekaj skupnega: pred kratkim so prejele nagrado MedVentures 2010 za uspešen zagon v sredozemski regiji. 

MedVentures nagrajuje inovativne zagone podjetij v južnih sredozemskih državah, ki so dosegla visoko rast. Tri nagrajence – EyalGPSEnglish (Izrael), ADDICTS 123 (Palestinska oblast) in Ounousa.comالعربية (Libanon) – so izbrali med okoli sto tekmovalci in jim dodelili denarno nagrado v skupni višini 90 000 €.

Novo ustanovljena podjetja so bila izbrana ne le zaradi svojih dosežkov na lokalni ravni, temveč tudi zaradi svojega mednarodnega potenciala: z izobraževanjem, partnerstvom, »team-buildingom« in financiranjem bo njihov razvoj na globalni ravni bistveno hitrejši.

Pobuda MedVentures je del programa Invest in Med EU, ki razvija trgovinske odnose in partnerstva med EU in sredozemskimi partnerskimi državami. MedVentures kot most med inkubatorji, vlagatelji in strukturami, ki podpirajo podjetnike v sredozemski regiji, spodbuja internacionalizacijo lokalnih podjetij, pri tem pa se osredotoča na ustanavljanje malih podjetij.

Pobudo vodi ANIMA Investment Network, večdržavna platforma, ki se trudi povečati gospodarski razvoj v Sredozemlju.

Več si lahko preberete na:

 • Spletna stran MedVenturesEnglish
 • Program Invest in MedEnglish
 • ANIMA Investment NetworkEnglish

Vse zgodbe o uspehu

Na vrh
Ampak kaj je MSP?

Novice

  Vse noviceRSS

  Ključni programi za podjetnike

  • Razširite poslovanje v tujino z mrežo Enterprise Europe Network
  • Bodite mentor bodočemu podjetniku z Erasmus for Young Entrepreneurs

  To spletišče upravlja GD za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednja podjetja
  in financira Okvirni program za konkurenčnost in inovativnost.

  Zadnja sprememba: 11/02/2014 | Na vrh