Cale de navigare

MedVentures – vizibilitate globală pentru ideile strălucite

Ianuarie 2011

Logoul MedVentures  

O aplicaţie care citeşte cu voce tare textele pentru utilizatori cu probleme de vedere şi şoferi, administrarea reţelelor energetice din zone inaccesibile prin soluţii bazate pe GPRS, reţele sociale pentru femeile din Orientul Mijlociu – toate aceste idei de afaceri deosebit de diverse au un lucru în comun: au câştigat recent premiile MedVentures 2010 pentru companiile de succes nou‑înfiinţate în regiunea Mediteranei.

Dintre companiile nou-înfiinţate în ţările mediteraneene sudice, MedVentures le premiază pe cele inovatoare care au înregistrat o creştere ridicată. Cele trei companii câştigătoare – EyalGPSEnglish (Israel), ADDICTS 123 (Autoritatea Palestiniană) şi Ounousa.comالعربية (Liban) – au fost selectate dintre aproximativ o sută de concurenţi şi au primit premii în bani cu o valoare totală de 90 000 €.

Companiile nou‑înfiinţate sunt selectate nu numai pentru realizările lor de la nivel local, ci şi pentru potenţialul lor la nivel internaţional: prin consiliere, parteneriate, team-building şi finanţare, ele îşi vor putea impulsiona semnificativ dezvoltarea la scară globală.

Iniţiativa MedVentures face parte din programul UE Invest in Med, care dezvoltă relaţii comerciale şi parteneriate între UE şi ţările mediteraneene partenere. Fiind o punte de legătură între incubatoarele de afaceri, investitori şi structurile de sprijinire a întreprinzătorilor din regiunea Mediteranei, acţiunile MedVentures sunt menite a încuraja internaţionalizarea companiilor locale, concentrându-se asupra întreprinderilor mici nou‑înfiinţate.

La conducerea iniţiativei se află Reţeaua de Investiţii ANIMA, o platformă ce reuneşte mai multe ţări în scopul de a maximiza dezvoltarea economică în regiunea Mediteranei.

Mai multe informaţii:

  • Site-ul MedVenturesEnglish
  • Programul Invest in MedEnglish
  • Reţeaua de Investiţii ANIMAEnglish

Toate poveștile de succes

Începutul paginii
Ce este un IMM?

Programe cheie pentru antreprenori

  • Deveniţi internaţional cu Enterprise Europe Network
  • Formaţi un viitor antreprenor prin Erasmus for Young Entrepreneurs

Acest site web este gestionat de DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
și finanțat de Programul-cadru pentru Competitivitate și Inovare (PCI).

Ultima actualizare: 11/02/2014 | Începutul paginii