Kruimelpad

MedVentures – helpt fantastische ideeën de wereld te veroveren

Januari 2011

MedVentures-logo  

Een toepassing die tekstberichten voorleest voor chauffeurs en slechtzienden, het beheer van elektriciteitsnetten in ontoegankelijke gebieden met behulp van GPRS-technologie, sociaal netwerken voor vrouwen in het Midden-Oosten - deze zeer uiteenlopende bedrijfsideeën hebben een ding gemeen: ze sleepten onlangs een prijs in de wacht op de MedVentures Awards 2010 voor succesvolle beginnende ondernemingen opgericht in het Middellandse Zeegebied.

MedVentures beloont innovatieve beginnende bedrijven die een grote groei kenden in het zuidelijke Middellandse Zeegebied. De drie winnaars - EyalGPSEnglish (Israël), ADDICTS 123 (Palestijnse Autoriteit) en Ounousa.comالعربية (Libanon) - werden geselecteerd uit ongeveer honderd deelnemers en ontvingen een geldprijs ter waarde van in totaal € 90 000.

De beginnende ondernemingen worden niet alleen geselecteerd omwille van wat ze op lokaal niveau bereikt hebben, er wordt ook rekening gehouden met hun internationale mogelijkheden. Door middel van begeleiding, partnerschappen, teambuilding en financiering krijgt hun ontwikkeling op wereldwijd vlak een stevige duw in de rug.

Het MedVentures-initiatief maakt deel uit van het Europese Invest in Med-programma, dat de handelsbetrekkingen en partnerschappen tussen de EU en de mediterrane partnerlanden bevordert. MedVentures fungeert als brug tussen incubatoren, investeerders en structuren die ondernemers in het Middellandse Zeegebied steunen. Het initiatief moedigt daardoor de internationalisatie van lokale bedrijven aan, waarbij de nadruk wordt gelegd op kleine beginnende ondernemingen.

Het initiatief wordt geleid door het ANIMA Investment Network, een platform in verschillende landen dat zich inspant om de economische ontwikkeling rond het Middellandse Zeegebied zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Meer lezen:

  • Website van MedVenturesEnglish
  • Invest in Med-programmaEnglish
  • ANIMA Investment NetworkEnglish

Alle succesverhalen

Naar boven
Maar wat is een MKB/KMO?

Belangrijkste programma's voor ondernemers

  • Internationaal zakendoen met Enterprise Europe Network
  • Begeleid toekomstige ondernemers met Erasmus for Young Entrepreneurs

Deze website wordt beheerd door het DG Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf
en gefinancierd door het Kaderprogramma voor concurrentievermogen en innovatie (KCI).

Laatste bijwerking: 11/02/2014 | Naar boven