Navigációs útvonal

MedVentures – hogy a nagyszerű ötleteket az egész világ megismerje

2011. január

MedVentures logo  

Sofőröknek és gyengénlátóknak kifejlesztett készülék, amely szöveges üzenteket olvas föl; energiahálózatok üzemeltetése nehezen megközelíthető területeken GPRS-megoldások segítségével; a közel-keleti nők szociális hálózatainak kiépítése – e nagyon is különböző üzleti ötleteknek van egy közös pontjuk: mind a MedVentures 2010. évi díjazottjai között szerepelnek. E díjjal a Földközi-tenger térségében alapított sikeres induló vállalkozásokat jutalmazzák.  

A MedVentures díjában azok az innovatív induló vállalkozások részesülhetnek, amelyek magas növekedési ütemet mutatnak a Földközi-tenger térségének déli országaiban. A három nyertest, amelyek az EyalGPSEnglish (Izrael), az ADDICTS 123 (Palesztin Hatóság) és az Ounousa.comالعربية (Libanon), mintegy száz pályázó közül választották ki, és összesen 90 000 euróval jutalmazták.

Az induló vállalkozásokat nemcsak a helyi szinten elért eredményeik miatt választják ki, hanem a bennük rejlő nemzetközi lehetőségek miatt is: e vállalkozások világszintű fejlődése jelentős lökést kap a coaching, a partnerségek, a csapatépítés és a finanszírozás révén.

A MedVentures kezdeményezés az EU „Invest in Med” programjának része, amely program az EU és a Földközi-tenger térségének partnerországai közötti kereskedelmi kapcsolatok és partnerségek fejlesztését tűzte ki célul. A MedVentures az inkubátorházak, befektetők és a Földközi-tenger térségében működő vállalkozásokat támogató struktúrák közötti összekötő kapocsként ösztönzi a helyi vállalkozások nemzetközivé válását, és különösen az induló kisvállalkozásokra összpontosít.

A kezdeményezés élén az ANIMA Investment Network áll, egy olyan, több országra kiterjedő platform, amely a lehető legnagyobb mértékű gazdasági fejlődés elérésén munkálkodik a Földközi-tenger térségében.

További információk:

 • A MedVentures honlapjaEnglish
 • Az „Invest in Med” programEnglish
 • ANIMA Investment NetworkEnglish

Minden sikertörténet

Az oldal tetejére
De mi az a kkv?

Hírek

  Minden hírRSS

  Főbb programok vállalkozók részére

  • Kilépni a nemzetközi piacra az Enterprise Europe Network segítségével
  • A jövő vállalkozóinak segítése az Erasmus for Young Entrepreneurs révén

  Ezt a weboldalt a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság tartja fenn
  és a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) finanszírozza..

  Utolsó frissítés: 11/02/2014 | Az oldal tetejére