Navigointipolku

MedVentures – hyvät ideat globaaliin käyttöön

Tammikuu 2011

MedVentures-logo

Kuljettajia ja näkövammaisia varten kehitetty sovellus, joka lukee ääneen tekstiviestejä, GPRS-ratkaisu, jonka avulla voidaan hallita energiaverkkoja luoksepääsemättömillä alueilla ja Lähi-Idän naisille kehitetty sosiaalinen verkko ovat hyvin erilaisia liikeideoita, mutta niille on yhteistä se, että ne ovat saaneet MedVentures Awards 2010 -palkinnon, joka jaettiin menestyneille Välimeren alueen aloitteleville yrityksille.

MedVentures palkitsee innovatiivisia aloittelevia yrityksiä, jotka ovat saavuttaneet nopeaa kasvua eteläisen Välimeren maissa. Kolme palkittua yritystä – EyalGPSEnglish (Israel), ADDICTS 123 (palestiinalaishallinto) ja Ounousa.comالعربية (Libanon) – valittiin sadan muun kilpailijan joukosta. Palkintojen yhteisarvo on yhteensä 90 000 euroa.

Aloittelevia yrityksiä ei valita ainoastaan paikallisen tason saavutusten, vaan myös kansainvälisen potentiaalin perusteella. Valmennus, kumppanuudet, tiiminrakennus ja rahoitus antavat niiden maailmanlaajuiselle kehitykselle tarvittavan sysäyksen.

MedVentures-aloite on osa EU:n Invest in Med -ohjelmaa, jonka tarkoituksena on kehittää kauppasuhteita ja kumppanuuksia EU:n ja Välimeren maiden välillä. Se toimii siltana yrityshautomojen, sijoittajien ja Välimeren alueen yrittäjiä tukevien rakenteiden välillä kannustaen paikallisia yrityksiä, erityisesti  aloittelevia pienyrityksiä, kansainvälistymään.

Aloitetta johtaa ANIMA-sijoittajaverkosto, joka on monikansallinen yhteisö, jonka tavoitteena on tehostaa Välimeren alueen taloudellista kehitystä.

Lisätietoa:

 • MedVenturesEnglish
 • Invest in Med -ohjelmaEnglish
 • ANIMA -sijoittajaverkostoEnglish

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 11/02/2014 | Sivun alkuun