Διαδρομή πλοήγησης

Πώς φτιάχνονται οι επιχειρηματίες - μια σουηδική επιτυχία

Φεβρουάριος 2011

Μαθητές σχολείου

Η σουηδική περιφέρεια Χάλαντ κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των νέων για την επιχειρηματικότητα με τρόπο υποδειγματικό. Η περιφέρεια έλαβε πέρυσι ευρωπαϊκό επιχειρηματικό βραβείο για το έργο της στην κατάρτιση των αυριανών επιχειρηματιών.

Η περιφέρεια Χάλαντ, μια ένωση κομητειακών και τοπικών αρχών, επένδυσε στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της περιοχής παρέχοντας κατάρτιση και κίνητρα σε νέους ανθρώπους. Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσφέρουν πλέον μαθήματα επιχειρηματικότητας, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε επιχειρηματικές ασκήσεις, και πολυάριθμοι δάσκαλοι και καθηγητές καταρτίζονται στη μετάδοση επιχειρηματικών δεξιοτήτων, με δραστηριότητες που ποικίλλουν από την κατασκευή στην πόλη μιας ράμπας για σκέιτ μέχρι τη διδασκαλία μαθηματικών σε πραγματικές συνθήκες σε τοπικές εταιρείες.

Από το 2007 ως το 2010, συνολικά 2 500 διδάσκοντες έλαβαν μέρος στο 5ήμερο πρόγραμμα που αποσκοπεί στην τόνωση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την επιχειρηματικότητα. Η περιφέρεια πρόσφερε επίσης στους επιχειρηματίες, τους διδάσκοντες και τους μαθητές ένα κοινό ηλεκτρονικό φόρουμ για την επικοινωνία τους, το σχεδιασμό διαλέξεων, τη διοργάνωση πρακτικής εξάσκησης, τη συνομιλία με οικονομικούς συμβούλους κ.λπ.

Ως αποτέλεσμα, οι νέοι της περιφέρειας ηλικίας 18-30 ετών επιθυμούν σήμερα σε ποσοστό 44% να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι επιχειρηματίες, το οποίο αποτελεί ρεκόρ για το σύνολο της Σουηδίας. Ο αριθμός των νέων επιχειρήσεων στην περιοχή έχει αυξηθεί σημαντικά.

Τα ετήσια Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία απονέμονται από το 2006 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε δημόσιες αρχές που διακρίνονται στην προώθηση των μικρών επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας, κυρίως σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Τα έργα που περιλαμβάνονται στον φετινό τελικό κατάλογο επιλογής θα δημοσιοποιηθούν ως το τέλος Φεβρουαρίου. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 24 Μαΐου στην τελετή απονομής των ΕΕΒ στη Βουδαπέστη.

Διαβάστε περισσότερα:

Όλα τα παραδείγματα επιτυχίας

Αρχή σελίδας
Όμως, τι είναι μια ΜΜΕ;

Τα κυριότερα προγράμματα για επιχειρηματίες

  • Δραστηριοποιηθείτε στο εξωτερικό με το Enterprise Europe Network
  • Καθοδηγήστε νέους επιχειρηματίες: Erasmus for Young Entrepreneurs

Η διαχείριση του παρόντος δικτυακού τόπου πραγματοποιείται από τη ΓΔ Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ
και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΠΑΚ).

Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2012 | Αρχή σελίδας