Navigacijska pot

Britansko-nemško sodelovanje prinaša digitalne vodnike po naravi

Avgust 2011

Posnetek zaslona TreeID

Vodniki po naravi že vrsto let izhajajo v knjižni obliki, a kdo si želi vlačiti naokoli vso to težo na daljšem trekingu? Po zaslugi sodelovanja dveh mikro podjetij, ki ju je združila Evropska podjetniška mreža, je zdaj za pametne telefone in tablične računalnike na voljo nova serija aplikacij, ki temeljijo na ekologiji. Ena od aplikacij je postala pravi hit na iTunes.

Inovativna ideja se je porodila Marku Haleyu iz Batha, britanskega razvijalca programske opreme z diplomo iz biologije okolja. Njegovo podjetje Isoperla se je povezalo s podjetjem Sunbird TV iz Wülfratha v Nemčiji, ki ima tri zaposlene in se ukvarja z znanstveno naravnanim medijskim svetovanjem, da bi skupaj razvili aplikacije, ki služijo kot digitalni vodniki po naravi.

Njihov prvi projekt TreeID uporabnikom pomaga pri prepoznavanju vrst na podlagi vprašanj, na katere nato ponudi seznam razvrščenih možnosti. Aplikacija se je uvrstila na tretje mesto izobraževalne lestvice iTunes.

Mark Haley se je pri iskanju ponudnikov specializiranih vsebin za svoje podjetje obrnil na kontaktno točko Evropske podjetniške mreže v Bristolu. Ta mreža malim podjetjem pomaga kar najbolj izkoristiti evropsko tržišče. "Razvili smo zanimiv izdelek," pravi Haley, "vendar pa smo potrebovali pomoč pri njegovi nadgradnji."

Ekipa mreže je zahtevo vnesla v bazo podatkov za prenos tehnologij, eno od orodij, ki je na voljo za pomoč podjetjem pri mednarodni rasti.

V Nemčiji je Sabrina Wodrich iz ZENITA, partnerja mreže North Rhine-Westphalia Network, vnos pokazala podjetju Sunbird TV. "Podjetje poznam zelo dobro, zato sem jim nemudoma posredovala informacijo," je povedala.

Podjetji sta se dogovorili, da bosta združili svoje moči in tako razvili serijo aplikacij, uspeh pa je prišel kmalu zatem. "Veselimo se nadaljnjega sodelovanja z našim novim poslovnim partnerjem in mrežo," je povedal soustanovitelj podjetja Sunbird Georg Pohland.

Več o tem:

 • IsoperlaEnglish
 • Sunbird TVDeutschEnglish
 • Evropska podjetniška mrežaEnglish
Enterprise Europe Network

Vse zgodbe o uspehu

Na vrh
Ampak kaj je MSP?

Novice

  Vse noviceRSS

  Ključni programi za podjetnike

  • Razširite poslovanje v tujino z mrežo Enterprise Europe Network
  • Bodite mentor bodočemu podjetniku z Erasmus for Young Entrepreneurs

  To spletišče upravlja GD za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednja podjetja
  in financira Okvirni program za konkurenčnost in inovativnost.

  Zadnja sprememba: 20/02/2014 | Na vrh