Cale de navigare

O colaborare germano-britanică duce la crearea unor atlase naturale digitale

August 2011

Imagine din TreeID

De mulţi ani există atlase naturale pe hârtie, dar cui îi place să-şi încarce rucsacul cu ele într-o expediţie lungă? Datorită colaborării dintre două microîntreprinderi care s-au întâlnit prin intermediul Enterprise Europe Network, există acum o gamă nouă de aplicaţii de ecologie pentru smartphone-uri şi tablete. Una dintre aplicaţii se bucură de un mare succes pe iTunes.

Această inovaţie îi aparţine lui Mark Haley din Bath, un programator britanic cu diplomă în biologie. Compania sa, Isoperla, a făcut echipă cu Sunbird TV, o firmă de consultanţă media cu orientare ştiinţifică având trei angajaţi, cu sediul în Wülfrath (Germania), pentru dezvoltarea unor aplicaţii cu rol de atlase naturale digitale.

Primul lor proiect, TreeID, ajută utilizatorii să identifice speciile punându-le întrebări şi oferindu-le apoi o listă de opţiuni ordonată după gradul de probabilitate. Aplicaţia a ajuns pe locul al treilea în topul educativ iTunes.

Pentru a găsi furnizori de conţinut specializaţi pentru compania sa, Mark Haley a apelat la punctul de contact al Enterprise Europe Network din Bristol. Această reţea ajută întreprinderile mici să valorifice din plin oportunităţile pieţei europene. "Dezvoltaserăm un produs interesant," spune Haley, "dar aveam nevoie de ajutor pentru a trece la etapa următoare."

Echipa Enterprise Europe Network a introdus solicitarea în baza de date pentru transfer tehnologic, unul dintre instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a ajuta companiile să se extindă la nivel internaţional.

În Germania, Sabrina Wodrich de la ZENIT, partenerul Enterprise Europe Network din Renania de Nord-Westfalia, a transmis mesajul către Sunbird TV. "Cunosc foarte bine această companie şi le-am comunicat imediat informaţia", explică ea.

Compania germană a acceptat de îndată să contribuie la dezvoltarea seriei de aplicaţii, iar succesul nu a întârziat să apară. "Suntem dornici să colaborăm mulţi ani cu noul nostru partener de afaceri şi cu Enterprise Europe Network", spune Georg Pohland, cofondatorul Sunbird.

Informaţii suplimentare:

  • IsoperlaEnglish
  • Sunbird TVDeutschEnglish
  • Enterprise Europe NetworkEnglish
Enterprise Europe Network

Toate poveștile de succes

Începutul paginii
Ce este un IMM?

Programe cheie pentru antreprenori

  • Deveniţi internaţional cu Enterprise Europe Network
  • Formaţi un viitor antreprenor prin Erasmus for Young Entrepreneurs

Acest site web este gestionat de DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
și finanțat de Programul-cadru pentru Competitivitate și Inovare (PCI).

Ultima actualizare: 20/02/2014 | Începutul paginii