Navigációs útvonal

Digitális útikalauzok brit-német együttműködésben

2011. augusztus

TreeID képernyőkép

A természetkalauzokat évek óta könyv alakban adják ki, de ki akarna nagy súlyokat cipelni egy hosszú túrán? Két mikrovállalkozásnak az Enterprise Europe Network segítségével létrejött együttműködése révén egy sor ökológiai alapú alkalmazás érhető el okostelefonokra és táblagépekre. Ezek egyike iTunes siker lett.

Az innováció ötlete az angliai Bath városban élő Mark Haley, brit szoftverfejlesztő agyából pattant ki, akinek környezetbiológiai diplomája is van. Cége, az Isoperla összefogott a Sunbird TV nevű, háromfős, természettudományi területekre összpontosító médiatanácsadó céggel, melynek székhelye a németországi Wülfrathban található, hogy terepen használható, digitális útikalauzokat fejlesszenek közösen.

TreeID nevű első projektjük egy olyan alkalmazás, amely fafajokat segít azonosítani azzal, hogy kérdéseket tesz fel a felhasználónak, majd sorrendbe állított találati listát jelenít meg. Ez az alkalmazásuk az iTunes oktatási célú alkalmazásainak listáján a harmadik legnépszerűbb volt.

Hogy speciális tartalomszolgáltatókat találjon cége számára, Mark Haley az Enterprise Europe Network bristoli kirendeltségéhez fordult. A hálózat segít a kisvállalatoknak a lehető legtöbbet kihozni az európai piacban rejlő lehetőségekből. - Egy érdekes terméket fejlesztettünk ki - mondta Haley -, de segítségre volt szükségünk ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni vele.

A hálózat munkatársai rögzítették a kérést a technológiatranszfer-adatbázisba, amely a vállalkozások nemzetközi növekedésének elősegítésére rendelkezésükre álló egyik eszköz.

Németországban Sabrina Wodrich, az észak-rajna-vesztfáliai hálózat ZENIT nevű partnerénél felhívta a Sunbird TV figyelmét a partnerkeresési igényre. - Jól ismerem a céget, és azonnal továbbítottam számukra az információt - mondta el.

A két cég megállapodott, hogy együttműködik az alkalmazások fejlesztése során, és innen már egyenes út vezetett a sikerhez. - Reméljük, hogy még hosszú éveken át együtt tudunk dolgozni új partnerünkkel és a hálózattal - mondta a Sunbird társalapítója, Georg Pohland.

További információk:

 • IsoperlaEnglish
 • Sunbird TVDeutschEnglish
 • Enterprise Europe NetworkEnglish

 

 

Enterprise Europe Network

Minden sikertörténet

Az oldal tetejére
De mi az a kkv?

Hírek

  Minden hírRSS

  Főbb programok vállalkozók részére

  • Kilépni a nemzetközi piacra az Enterprise Europe Network segítségével
  • A jövő vállalkozóinak segítése az Erasmus for Young Entrepreneurs révén

  Ezt a weboldalt a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság tartja fenn
  és a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) finanszírozza..

  Utolsó frissítés: 20/02/2014 | Az oldal tetejére