Navigointipolku

Brittiläis-saksalaisen yhteistyön tuloksena syntyi digitaalinen luonto-opas

Elokuu 2011

Kuva TreeID:sta

Luonto-oppaita on julkaistu kirjoina jo pitkään, mutta monikaan ei halua kantaa turhaa painoa mukanaan pitkillä vaellusretkillä. Enterprise Europe -verkoston yhteen saattaman kahden mikroyrityksen yhteistyön ansiosta älypuhelin- ja kämmentietokonemarkkinoilta on nyt saatavilla luontoa käsitteleviä sovelluksia. Eräs näistä sovelluksista on yltänyt iTunes-menestykseksi.

Sovelluksen kehittäjä Mark Haley on kotoisin Bathista ja hän on erikoistunut ympäristöbiologiaan. Haleyn yritys Isoperla yhdisti voimansa saksalaisen Sunbird TV:n kanssa digitaalisten luonto-oppaiden kehittämiseksi. Sunbird TV on kolmen henkilön konsultointiyritys Saksan Wülfrathissa.

Yritysten ensimmäinen yhteinen hanke Tree ID auttaa käyttäjiä tunnistamaan eri eläin- ja kasvilajeja. Sovellus esittää kysymyksiä, ja vastauksista riippuen se tarjoaa listan mahdollisista oikeista vaihtoehdoista. Sovellus nousi kolmen kärkeen iTunes:in koulutussovellusten listalla.

Löytääkseen asiaan erikoistuneita sisällöntuottajia Mark Haley päätti kääntyä Bristolissa toimivan Enterprise Europe Network -verkoston yhteyspisteen puoleen. Verkosto auttaa pienyrityksiä saamaan kaiken mahdollisen irti eurooppalaisilta markkinoilta. "Olimme kehittäneet hyvän tuotteen, mutta tarvitsimme apua seuraavalle tasolle siirtymisessä", Haley kertoo.

Enterprise Europe -verkoston työryhmä haki yhteistyökumppaneita teknologiatietokannasta, mikä on eräs sen käyttämistä yritysneuvonnan apuvälineistä.

Saksan Nordrhein-Westfalenissa verkoston yhteistyökumppanin ZENIT:in työntekijä Sabrina Wodrich yhdisti tiedon Sunbird TV:n toimialaan. "Tunnen yrityksen läpikotaisin ja välitin tiedon heille välittömästi", hän kertoo.

Yritykset päättivät yhdistää voimansa ja kehittää joukon sovelluksia, jotka saavuttivat heti käyttäjien suosion. "Odotamme innolla yhteistyötä uusien yhteistyökumppaneiden ja verkoston kanssa ja toivomme sen jatkuvan pitkään", sanoo Sunbird TV:n perustajajäsen Georg Pohland.

Lisätietoa:

 • IsoperlaEnglish
 • Sunbird TVDeutschEnglish
 • Enterprise Europe NetworkEnglish
Enterprise Europe Network

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 20/02/2014 | Sivun alkuun