Διαδρομή πλοήγησης

Βρετανογερμανική σύμπραξη δημιουργεί ψηφιακούς οδηγούς πεδίου

Αύγουστος 2011

Στιγμιότυπο οθόνης του TreeID

Οι οδηγοί πεδίου για πολλά χρόνια εκδίδονται σε μορφή βιβλίου, ποιος όμως θέλει να κουβαλάει όλο αυτό το βάρος σε μια μακριά πεζοπορία; Χάρη στη συνεργασία δύο πολύ μικρών εταιρειών, τις οποίες έφερε σε επαφή το δίκτυο Enterprise Europe Network, μια νέα σειρά από εφαρμογές που εστιάζουν στην οικολογία είναι πλέον διαθέσιμη για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) και υπολογιστές tablet. Μία από αυτές σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο iTunes.

Αυτή η καινοτομία αποτελεί πνευματικό παιδί του Mark Haley από το Μπαθ, ενός βρετανού προγραμματιστή λογισμικού με πτυχίο περιβαλλοντικής βιολογίας. Η εταιρεία του, η Isoperla, συνέπραξε με τη Sunbird TV, μια εταιρεία παροχής συμβουλών σε μέσα επικοινωνίας με επιστημονική θεματολογία, με έδρα το Βίλφρατ της Γερμανίας, για να αναπτύξουν εφαρμογές που θα λειτουργούν ως ψηφιακοί οδηγοί πεδίου.

Το πρώτο τους δημιούργημα, το TreeID, βοηθάει τους χρήστες να αναγνωρίσουν είδη κάνοντας ερωτήσεις και κατόπιν παρουσιάζοντας μια κατάταξη πιθανών επιλογών. Η εφαρμογή έφθασε έως τον αριθμό τρία στη λίστα του iTunes για τις εκπαιδευτικές εφαρμογές.

Για να βρει εξειδικευμένους παρόχους περιεχομένου για την εταιρεία του, ο Mark Haley στράφηκε στο σημείο επαφής του δικτύου Enterprise Europe Network στο Μπρίστολ. Το δίκτυο βοηθάει μικρές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ευρωπαϊκή αγορά. "Είχαμε αναπτύξει ένα ενδιαφέρον προϊόν", δηλώνει ο Haley, "αλλά χρειαζόμασταν βοήθεια για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο".

Η ομάδα του δικτύου καταχώρισε το αίτημα στη βάση δεδομένων για τη μεταφορά τεχνολογίας, ένα από τα εργαλεία που διαθέτει για να συνδράμει στη διεθνή ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Στη Γερμανία, η Sabrina Wodrich της ZENIT, εταίρου του δικτύου στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, επεσήμανε στη Sunbird TV την καταχώριση. "Γνωρίζω την εταιρεία απ' έξω και ανακατωτά και της πέρασα αμέσως την πληροφορία", εξηγεί.

Οι εταιρείες συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αναπτύξουν τη σειρά εφαρμογών, και η επιτυχία δεν άργησε. "Προσβλέπουμε σε μια μακρόχρονη συνεργασία με τον επιχειρηματικό μας εταίρο και το Δίκτυο", δηλώνει ο συνιδρυτής της Sunbird, Georg Pohland.

Για να μάθετε περισσότερα:

  • IsoperlaEnglish
  • Sunbird TVDeutschEnglish
  • Enterprise Europe NetworkEnglish
Enterprise Europe Network

Όλα τα παραδείγματα επιτυχίας

Αρχή σελίδας
Όμως, τι είναι μια ΜΜΕ;

Τα κυριότερα προγράμματα για επιχειρηματίες

  • Δραστηριοποιηθείτε στο εξωτερικό με το Enterprise Europe Network
  • Καθοδηγήστε νέους επιχειρηματίες: Erasmus for Young Entrepreneurs

Η διαχείριση του παρόντος δικτυακού τόπου πραγματοποιείται από τη ΓΔ Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ
και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΠΑΚ).

Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2014 | Αρχή σελίδας