Sti

Britisk-tysk samarbejde skaber digitale felthåndbøger

August 2011

TreeID screenshot

Man har i årevis udgivet naturfelthåndbøger i bogform, men hvem ønsker at slæbe på al den vægt på en lang vandretur? Takket være to mikrofirmaers samarbejde, der var blevet etableret via Enterprise Europe Network, er der nu en ny række af økologibaserede applikationer til smartphones og tablet-pc'er. En af disse applikationer er blevet et hit på iTunes.

Innovationen er Mark Haleys opfindelse, en britisk software udvikler i Bath, England, med en akademisk grad i miljøbiologi. Hans firma Isoperla gik i samarbejde med Sunbird TV, en trepersoners videnskabsfokuseret mediekonsulentvirksomhed i Wülfrat, Tyskland, for at udvikle applikationer der kunne anvendes som digitale felthåndbøger.

Deres første projekt, TreeID, hjalp brugere med at identificere arter ved at stille nogle spørgsmål og herefter angive en liste med prioriterede muligheder. Applikationen nåede tredjepladsen på iTunes uddannelsestavle.

For at finde specialiserede indholdsleverandører til sit firma henvendte Mark Haley sig til Enterprise Europe Network kontaktpunktet i Bristol. Netværket hjælper mindre virksomheder med at få det meste ud af det europæiske marked. "Vi havde udviklet et interessant produkt," siger Haley, "men vi havde brug for hjælp til at få det op på næste niveau."

Network teamet puttede forespørgslen ind i teknologioverførselsdatabasen, et af de redskaber de har til at bistå virksomheder med at vokse internationalt.

I Tyskland fremhævede Sabrina Wodrich, fra Nordrhein-Westfalen networkpartneren ZENIT, forespørgslen til Sunbird TV. "Jeg kender firmaet ud og ind og sendte informationen videre med det samme," forklarer hun.

Virksomhederne blev enige om at samarbejde om at udvikle en række applikationer, og succesen kom hurtigt. "Vi ser frem til at arbejde med vores nye forretningspartner og med networket i mange år fremover," siger Sunbird medstifter Georg Pohland.

Find ud af mere:

 • IsoperlaEnglish
 • Sunbird TVDeutschEnglish
 • Enterprise Europe NetworkEnglish
Enterprise Europe Network

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 20/02/2014 | Til toppen