Навигационна пътека

Британско-германско сътрудничество създава цифрови секторни ръководства

август 2011 г.

TreeID екранна снимка

Природните секторни ръководства се публикуват под формата на книги от години, но кой иска да губи толкова ценно време? Благодарение на сътрудничеството между две микро-предприятия, които "Enterprise Europe Network" събра, вече съществува нов набор от екологично базирани приложения за смартфони и таблети. Едно от приложенията се превърна в iTunes хит.

Иновацията е изобретение на живеещия в Бат Mark Haley, британски разработчик на софтуер с образование в сферата на екологичната биология. Неговото дружество Isoperla си сътрудничи със Sunbird TV, научно ориентирана медийна консултантска организация от трима души със седалище във Вюлфрат, Германия, при разработването на приложения, които служат като цифрови секторни ръководства.

Техният първи проект, TreeID, помага на потребителите да определят биологични видове чрез задаване на въпроси и след това предоставя списък на класифицирани варианти. Приложението е достигнало до трето място в образователната класация на iTunes.

За да намери специализирани доставчици на съдържание за своята компания, Mark Haley се обръща към центъра за контакт с "Enterprise Europe Network" в Бристол. Мрежата помага на малки предприятия да се възползват максимално от европейския пазар. "Разработихме интересен продукт", заявява Haley, "но се нуждаем от помощ, за да го позиционираме на следващото ниво".

Екипът на мрежата качил искането в базата данни за технологичен трансфер, един от инструментите, с които разполага, за да помага на предприятията да се разрастват трансгранично.

В Германия, Sabrina Wodrich от мрежата-партньор Северен Рейн-Вестфалия ZENIT изпраща регистрираното обявление до Sunbird TV. "Познавам дружеството много добре и веднага предадох информацията", обяснява тя.

Дружествата се споразумяха да обединят силите си за разработването на серия от приложения и успехът не закъсня. "Надяваме се да работим с нашия нов бизнес партньор и с мрежата дълги години", заявява единият от основателите на Sunbird, Georg Pohland.

Научете повече:

  • IsoperlaEnglish
  • Sunbird TVDeutschEnglish
  • Enterprise Europe NetworkEnglish
Enterprise Europe Network

Всички истории на успеха

Начало на страницата
Но какво представлява МСП?

Основни програми за предприемачи

  • Интернационализирайте се с Enterprise Europe Network
  • Наставлявайте бъдещ предприемач с Erasmus for Young Entrepreneurs

Тази интернет страница се управлява от Генерална дирекция „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“
и се финансира по линия на Рамкова програма „Конкурентноспособност и иновации“ (ПКИ).

Последна актуализация: 20/02/2014 | Начало на страницата