Cale de navigare

Cooperarea greco-daneză ridică pânzele pentru a naviga spre noi ţărmuri

Aprilie 2011

Monitor de navigaţie prin satelit North Invent A/S

Mica firmă daneză North Invent A/S produce monitoare de navigaţie pentru industria maritimă internaţională. Valorificând din plin oportunităţile lucrului în reţea, firma a reuşit să găsească un partener de afaceri în Grecia, una dintre pieţele sale cheie.

Construite pentru a rezista în condiţii dure de exploatare, dispozitivele fabricate de North Invent se folosesc pe unele dintre cele mai mari nave din lume, de la vase de croazieră până la portavioane militare.

Căutarea de oportunităţi dincolo de graniţele ţării a fost mereu o prioritate pentru această firmă, care îşi exportă 80% din produse către distribuitori sau agenţi europeni, de unde multe dintre ele sunt apoi revândute în Coreea de Sud sau China.

„Fiind printre principalele ţări navale ale lumii, fireşte că Grecia este o piaţă foarte interesantă pentru noi”, explică directorul general al North Invent, Lars Nordberg-Hansen. Neavând timpul şi resursele necesare pentru a explora ei înşişi aceste oportunităţi de afaceri, danezii au apelat la Enterprise Europe Network, care i-a pus în legătură cu Asociaţia Daneză pentru Export. Aceasta din urmă a luat legătura cu Anders Skeem, consultant în materie de proiecte internaţionale la Agro Business Park A/S din Danemarca.

Cu ajutorul cuprinzătoarei baze de date a Enterprise Europe Network pentru parteneriate de afaceri, Skeem le-a propus trei parteneri potenţiali în Grecia. „Avem legături strânse cu IMM-uri din toate sectoarele”, a explicat Constantine Karamanis, de la filiala greacă a Enterprise Europe Network.

North Invent a purtat discuţii cu Marel Electronics SA, o mică întreprindere din Grecia care produce şi ea sisteme de navigaţie pentru nave maritime şi care are legături puternice cu mai multe companii navale greceşti.

După câteva teste, companiile au constatat că sistemele lor sunt compatibile şi au decis să colaboreze. „Cu ajutorul Enterprise Europe Network, sperăm să ne lărgim şi mai mult orizonturile internaţionale”, a declarat Kyriakos Alexopoulos, preşedintele companiei Marel.

Mai multe informaţii:

  • North Invent A/SEnglish
  • Marel Electronics S. A.English
  • Enterprise Europe NetworkEnglish

Toate poveștile de succes

Începutul paginii
Ce este un IMM?

Programe cheie pentru antreprenori

  • Deveniţi internaţional cu Enterprise Europe Network
  • Formaţi un viitor antreprenor prin Erasmus for Young Entrepreneurs

Acest site web este gestionat de DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
și finanțat de Programul-cadru pentru Competitivitate și Inovare (PCI).

Ultima actualizare: 10/01/2014 | Începutul paginii