Navigációs útvonal

Vitorlát bont a dán-görög együttműködés

2011. április  

North Invent A/S műholdas navigációs berendezés

A North Invent A/S nevű kis dán cég navigációs eszközöket gyárt a nemzetközi tengerészeti ágazat számára. A hálózatépítés adta lehetőségeket kihasználva a cégnek Görögországban – az egyik kulcspiacán – sikerült üzleti partnert találnia.

A North Invent által gyártott, zord körülmények elviselésére épített eszközei megtalálhatók a világ néhány legnagyobb hajóin, a tengerjáró luxushajóktól kezdve a repülőgép-anyahajókig.


A külföldi lehetőségek felkutatása mindig is prioritás volt a cég számára, hiszen termékei 80%-át európai forgalmazók vagy kereskedelmi képviselők számára exportálja, akik azután számos terméket továbbértékesítenek Dél-Koreába vagy Kínába.


„Görögországot természetesen rendkívül kecsegtető piacnak tartjuk, hiszen a világ egyik legnagyobb hajósnemzetéről van szó” – fejti ki Lars Nordberg-Hansen, a North Invent ügyvezető igazgatója. Mivel nem rendelkeztek elegendő idővel és erőforrással ahhoz, hogy saját maguk kutassák fel ezeket az üzleti lehetőségeket, megkeresték az Enterprise Europe Network hálózatot, amely kapcsolatba hozta őket a Dán Exportszövetséggel. Ez utóbbi felvette a kapcsolatot Anders Skeemmel, a dániai Agro Business Park A/S nemzetközi projekt tanácsadójával.


Az Enterprise Europe Network kiterjedt üzleti kapcsolatteremtő adatbázisának köszönhetően Skeem három potenciális partnert tudott javasolni Görögországban. „Szoros kapcsolatot tartunk fenn valamennyi ágazat kkv-ival” – mondta Constantine Karamanis, az Enterprise Europe Network görögországi kirendeltségének munkatársa.


A North Invent tárgyalásokat folytatott a Marel Electronics SA-val, egy görögországi kisvállalkozással, amely szintén tengeri navigációs fedélzeti rendszereket gyárt, és amely szorosan kötődik a görög hajózási társaságokhoz.


A társaságok néhány tesztsorozat elvégzését követően úgy találták, hogy rendszereik kompatibilisek egymással, így az együttműködés mellett döntöttek. „Reméljük, hogy az Enterprise Europe Network hálózat segítségével még tágabbra nyílnak nemzetközi horizontjaink” – nyilatkozott Kyriakos Alexopoulos, a Marel vezérigazgatója.


További részletek:

 • North Invent A/SEnglish
 • Marel Electronics S. A.English
 • Enterprise Europe NetworkEnglish

Minden sikertörténet

Az oldal tetejére
De mi az a kkv?

Hírek

  Minden hírRSS

  Főbb programok vállalkozók részére

  • Kilépni a nemzetközi piacra az Enterprise Europe Network segítségével
  • A jövő vállalkozóinak segítése az Erasmus for Young Entrepreneurs révén

  Ezt a weboldalt a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság tartja fenn
  és a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) finanszírozza..

  Utolsó frissítés: 10/01/2014 | Az oldal tetejére