Navigointipolku

Tanskalais-kreikkalainen yhteistyö luo uusia väyliä merenkulkualalle

Huhtikuu 2011

North Invent A/S satelliittinavigointimonitori

Pieni tanskalainen yritys North Invent A/S valmistaa navigointimonitoreja kansainvälisen merenkulkualan käyttöön. Verkostoitumismahdollisuuksia hyödyntämällä se löysi liikekumppanin Kreikasta, joka on yrityksen avainmarkkina-aluetta.

North Inventin valmistamat laitteet on suunniteltu kestämään kovia olosuhteita, ja niitä käytetään maailman suurimmissa aluksissa risteilyaluksista lentotukialuksiin.

Ulkomaan markkinoiden hyödyntäminen on aina kuulunut yrityksen tavoitteisiin. Se toimittaa 80 % tuotteistaan eurooppalaisille edustajille, jotka jälleenmyyvät osan tuotteista Etelä-Koreaan ja Kiinaan.

"Yhtenä maailman suurimpana merenkulkumaana Kreikka on luonnollisesti mielenkiintoinen markkina-alue meille", sanoo North Inventin toimitusjohtaja Lars Nordberg-Hansen. Koska heillä ei ollut aikaa tai resursseja etsiä liiketoimintamahdollisuuksia itse, he ottivat yhteyttä Enterprise Europe Networkiin, josta heitä pyydettiin ottamaan yhteyttä Tanskan vienninedistämiskeskukseen. Se puolestaan otti yhteyttä Anders Skeemiin, joka toimii kansainvälisten hankkeiden konsulttina tanskalaisessa Agro Business Park A/S:ssä.

Enterprise Europe Networkin laajan yritystietokannan ansiosta Skeem pystyi ehdottamaan kolmea mahdollista liikekumppania Kreikasta. "Meillä on läheiset kontaktit pk-yrityksiin kaikilla aloilla", kertoo Constantine Karamanis Kreikan Enterprise Europe Networkin toimistosta.

North Invent jatkoi keskusteluja Marel Electronics SA:n kanssa. Se on pieni kreikkalainen yritys, joka valmistaa aluksissa olevia navigointijärjestelmiä ja jolla on vahvat siteet kreikkalaisiin yrityksiin.

Muutaman testiajon jälkeen yritykset huomasivat, että niiden järjestelmät olivat yhteensopivia ja ne tekivät yhteistyösopimuksen. "Enterprise Europe Networkin avulla toivomme laajentavamme kansainvälisiä yhteyksiä pidemmälle", sanoo Marelin pääjohtaja Kyriakos Alexopoulos.

Lisätietoa:

 • North Invent A/SEnglish
 • Marel Electronics S. A.English
 • Enterprise Europe NetworkEnglish

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 10/01/2014 | Sivun alkuun