Διαδρομή πλοήγησης

Δανο-ελληνική συνεργασία: βάζοντας πλώρη για νέες θάλασσες

Απρίλιος 2011

Δορυφορική συσκευή πλοήγησης North Invest A/S  

Η μικρή δανέζικη εταιρεία North Invent A/S παράγει συσκευές πλοήγησης για τη διεθνή ναυτική βιομηχανία. Αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες δικτύωσης, κατάφερε να βρει επιχειρηματικό εταίρο στην Ελλάδα, μια από τις πιο καίριας σημασίας αγορές της.

Κατασκευασμένες για να αντέχουν σε αντίξοες συνθήκες, οι συσκευές που παράγει η North Invent απαντώνται σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα πλοία του κόσμου, από κρουαζιερόπλοια μέχρι πολεμικά αεροπλανοφόρα.

Η επιδίωξη ευκαιριών στο εξωτερικό υπήρξε ανέκαθεν βασική προτεραιότητα για την εταιρεία, η οποία εξάγει το 80% των προϊόντων της σε Ευρωπαίους διανομείς ή αντιπροσώπους, οι οποίοι με τη σειρά τους πωλούν μεγάλο μέρος των προϊόντων στη Νότιο Κορέα ή την Κίνα.

"Ως ένα από τα μεγαλύτερα ναυτικά έθνη, η Ελλάδα αποτελεί φυσικά μια πολύ ενδιαφέρουσα αγορά για μας", εξηγεί ο Lars Nordberg-Hansen, διευθύνων σύμβουλος της North Invent. Καθώς δεν διέθεταν τον απαραίτητο χρόνο και τους πόρους για να εξερευνήσουν οι ίδιοι τις επιχειρηματικές αυτές ευκαιρίες, επικοινώνησαν με το Enterprise Europe Network (EEN),το οποίο τους έφερε σε επαφή με τον Δανέζικο Σύνδεσμό Εξαγωγών. Εκείνος ήρθε σε επαφή με τον Anders Skeem, διεθνή σύμβουλο έργων του Argo Business Park A/S. 

Χάρη στη μεγάλη βάση δεδομένων για εξεύρεση επιχειρηματικών εταίρων του EEN, ο Skeem κατέληξε σε τρεις πιθανούς συνεργάτες στην Ελλάδα. "Έχουμε στενή επαφή με ΜΜΕ από όλους τους τομείς", εξηγεί ο Κωνσταντίνος Καραμάνης, μέλος του ελληνικού δικτύου EEN.

Η North Invest επιδίωξε συνομιλίες με την Marel Electronics SA, μια μικρή ελληνική εταιρεία η οποία παράγει επίσης συστήματα πλοήγησης για το ναυτιλιακό τομέα και διατηρεί στενούς δεσμούς με ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες.

Έπειτα από μερικές δοκιμές, οι εταιρείες διαπίστωσαν ότι τα συστήματά τους ήταν συμβατά κι έτσι αποφάσισαν να συνεργαστούν. "Με τη βοήθεια του Network, ελπίζουμε να διευρύνουμε τους διεθνείς μας ορίζοντες ακόμη περισσότερο", λέει ο Κυριάκος Αλεξόπουλος, γενικός διευθυντής της Marel.

Διαβάστε περισσότερα:

  • North Invent A/SEnglish
  • Marel Electronics S. A.English
  • Enterprise Europe NetworkEnglish

Όλα τα παραδείγματα επιτυχίας

Αρχή σελίδας
Όμως, τι είναι μια ΜΜΕ;

Τα κυριότερα προγράμματα για επιχειρηματίες

  • Δραστηριοποιηθείτε στο εξωτερικό με το Enterprise Europe Network
  • Καθοδηγήστε νέους επιχειρηματίες: Erasmus for Young Entrepreneurs

Η διαχείριση του παρόντος δικτυακού τόπου πραγματοποιείται από τη ΓΔ Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ
και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΠΑΚ).

Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2014 | Αρχή σελίδας