Sti

Dansk og græsk samarbejde sætter kurs mod nye vande

April 2011

North Invent A/S satellitnavigationsskærm

Den lille danske virksomhed North Invent A/S producerer navigationsskærme for den internationale søfartsindustri. Ved at få det meste ud af networking muligheder lykkedes det for firmaet at finde en forretningspartner i Grækenland, et af dens vigtigste markeder.

Da de er bygget til at klare de mest skrappe betingelser kan man finde udstyr fra North Invent på nogle af verdens største fartøjer, fra krydstogtsskibe til militære transportskibe.

At følge muligheder uden for Danmark har altid været en prioritet for firmaet, der eksporterer 80 % af sine produkter til europæiske distributører eller agenter, som igen videresælger mange af produkterne til Sydkorea eller Kina.

“Grækenland er naturligvis, som en af verdens største søfartsnationer, et meget interessant marked for os,” forklarer North Invent’s ansvarshavende direktør Lars Nordberg-Hansen. Da de selv manglede tid og ressourcer til at udforske disse forretningsmuligheder kontaktede de Enterprise Europe Network (EEN), der satte dem i kontakt med Dansk Eksportforening. Dette skabte en kontakt til Anders Skeem, internationl projektkonsulent i Danmarks Agro Business Park A/S.

Takket være Enterprise Europe Networks store forretnings matchmaking database, kunne Skeem foreslå tre potentielle partnere i Grækenland. “Vi har tæt kontakt med SMV'er inden for alle sektorer,” forklarer Constantine Karamanis fra det græske Enterprise Europe Network.

North Invent indledte drøftelser med Marel Electronics SA, en lille græsk virksomhed som også producerer søfartsnavigationssystemer til skibe og som har stærke forbindelser til græske rederier.

Efter et par testkørsler syntes firmaerne, at deres systemer var kompatible og de besluttede derfor at arbejde sammen. “Vi håber med netværkets hjælp at kunne udvide vores internationale horisonter endnu længere,” sige Kyriakos Alexopoulos, Marel’s ansvarshavende direktør.

Læs mere:

 • North Invent A/SEnglish
 • Marel Electronics S. A.English
 • Enterprise Europe NetworkEnglish

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 10/01/2014 | Til toppen