Navigacijska pot

Podjetnica s poslanstvom – zapolnjuje vrzel na storitvenem trgu 

September 2010

Kath Sutherland

Kath Sutherland je opazila pomanjkanje kakovostnih storitev za invalide na trgu dela, zato je ustanovila svoje podjetje, ki ponuja te storitve.

Ker je sama invalidka, Kath Sutherland na podlagi lastnih izkušenj ve, kakšna praktična pomoč je potrebna. Zdaj njeno podjetje START (Ability) sodeluje z več organizacijami, s katerimi skupaj ponujajo praktično pomoč ljudem, ki so izključeni iz družbe, in jim pomagajo poiskati službo, ustanoviti lastno podjetje, priti do ustanov za prosti čas itd.

Kath Sutherland je hvaležna za nasvet, ki ga je dobila pri Mreži invalidnih podjetnikov (Disabled Entrepreneurs' Network), ko je sama ustanavljala svoje podjetje. Tam je dobila neprecenljivo finančno in tehnološko pomoč. Kot vsak podjetnik je tudi ona odločna in pravi, da uspeh pomeni „najti alternativne načine za premagovanje krize“.

Kath Sutherland med podjetniki, ki so se predstavili na Evropskem tednu podjetništva 2010. Cilj kampanje je posredovati informacije o podpori, ki jo EU in državni, regionalni ter lokalni organi ponujajo za mikro, mala in srednje velika podjetja, ter promovirati podjetništvo, da bo več ljudi resno razmislilo o tem, da bi postali podjetniki. Glede na zadnjo raziskavo Eurobarometer surveyEnglish bi 45 % Evropejcev rado postalo podjetnikov, toda le 10 % jih je podjetnikov, zato so vse te podporne sheme in promocijska prizadevanja zelo potrebni.

Več informacij:

Vse zgodbe o uspehu

Na vrh
Ampak kaj je MSP?

Novice

  Vse noviceRSS

  Ključni programi za podjetnike

  • Razširite poslovanje v tujino z mrežo Enterprise Europe Network
  • Bodite mentor bodočemu podjetniku z Erasmus for Young Entrepreneurs

  To spletišče upravlja GD za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednja podjetja
  in financira Okvirni program za konkurenčnost in inovativnost.

  Zadnja sprememba: 10/02/2014 | Na vrh