Cale de navigare

Un întreprinzător cu o misiune – umplerea unui gol pe piaţa serviciilor

Septembrie 2010

Kath Sutherland

Kath Sutherland a constatat lipsa serviciilor de calitate pentru persoanele cu dizabilităţi de pe piaţa muncii, aşa că şi-a înfiinţat propria companie pentru a oferi astfel de servicii.

Având ea însăşi o dizabilitate, Sutherland ştia concret ce fel de asistenţă practică era necesară. Compania sa, START (Ability), lucrează acum cu mai multe organizaţii, oferind împreună asistenţă practică persoanelor care au fost supuse excluziunii sociale şi ajutându-le pe acestea să îşi găsească locuri de muncă, să înfiinţeze companii, să dobândească acces la facilităţi de agrement etc.

Sutherland este recunoscătoare pentru sfaturile pe care le-a primit de la Reţeaua Întreprinzătorilor cu Dizabilităţi atunci când şi-a lansat compania. Acolo i s-a oferit un ajutor financiar şi tehnologic nepreţuit. Ca orice întreprinzător, a fost tenace şi afirmă că, pentru ea, succesul înseamnă „a găsi alternative pentru a depăşi criza”.

Kath Sutherland a fost printre întreprinzătorii prezentaţi în cadrul Săptămânii Europene a IMM-urilor 2010. Campania urmăreşte să ofere informaţii referitoare la sprijinul oferit de UE şi de autorităţile naţionale, regionale şi locale microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi să promoveze antreprenoriatul astfel încât să crească numărul celor care se gândesc să devină întreprinzători. Conform celui mai recent studiu EurobarometruEnglish, 45% din europeni ar dori să fie întreprinzători, dar numai 10% sunt. Programele de sprijin şi eforturile de promovare sunt deci cât se poate de necesare.

Informaţii suplimentare:

Toate poveștile de succes

Începutul paginii
Ce este un IMM?

Programe cheie pentru antreprenori

  • Deveniţi internaţional cu Enterprise Europe Network
  • Formaţi un viitor antreprenor prin Erasmus for Young Entrepreneurs

Acest site web este gestionat de DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
și finanțat de Programul-cadru pentru Competitivitate și Inovare (PCI).

Ultima actualizare: 10/02/2014 | Începutul paginii