Kruimelpad

Een ondernemer met een missie – een gat in de dienstverleningsmarkt

September 2010

Kath Sutherland

Het was Kath Sutherland opgevallen dat er een gebrek is aan kwaliteitsvolle dienstverlening voor mensen met een handicap op de arbeidsmarkt. Ze heeft dan ook haar eigen onderneming opgericht om te voorzien in die diensten.

Sutherland heeft zelf een handicap en ondervond dus in de praktijk welke praktische ondersteuning nodig was. Nu werkt haar eigen bedrijf, START (Ability), met heel wat organisaties samen om aan mensen die sociaal uitgesloten worden praktische ondersteuning te bieden bij het zoeken naar een baan, de oprichting van ondernemingen, de toegang tot vrijetijdsbestedingen enz.

Toen ze haar onderneming opstartte, kreeg Sutherland advies van het Netwerk voor Ondernemers met een Handicap en daar is ze dankbaar voor. Ze kreeg er financiële en technologische hulp van onschatbare waarde. Zoals elke ondernemer is ze hard geweest. Voor haar betekent succes 'alternatieve manieren bedenken om de crisis door te komen'.

Kath Sutherland was een van de aanwezige ondernemers op de Europese MKB-week 2010. De campagne wil informatie geven over de ondersteuning die de EU en nationale, regionale en lokale overheden bieden aan micro-, kleine en middelgrote ondernemingen. Daarnaast moet het ondernemerschap worden gepromoot, zodat meer mensen ernstig overwegen om een zaak op te starten. Volgens de laatste Eurobarometer-enquêteEnglish ziet 45% van de Europeanen het ondernemerschap wel zitten, maar gaat slechts 10% er echt voor, wat bewijst dat alle ondersteuning en promotie zeer welkom zijn.

Meer informatie:

Alle succesverhalen

Naar boven
Maar wat is een MKB/KMO?

Belangrijkste programma's voor ondernemers

  • Internationaal zakendoen met Enterprise Europe Network
  • Begeleid toekomstige ondernemers met Erasmus for Young Entrepreneurs

Deze website wordt beheerd door het DG Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf
en gefinancierd door het Kaderprogramma voor concurrentievermogen en innovatie (KCI).

Laatste bijwerking: 10/02/2014 | Naar boven