Navigációs útvonal

Egy vállalkozó, akinek küldetése van – hiánypótlás a szolgáltatások piacán

2010. szeptember

Kath Sutherland

Kath Sutherland megfigyelte, hogy a munkaerőpiacról hiányoznak a fogyatékkal élőknek szóló minőségi szolgáltatások, így alapított egy saját vállalkozást e szolgáltatások biztosítására.

Sutherland ténylegesen tudta, hogy milyen gyakorlati segítségre lenne szükség, mivel maga is fogyatékkal él. Ma már vállalkozása, a START (Ability) több szervezettel együttműködve gyakorlati segítséget nyújt a társadalomból kirekesztett emberek számára többek között abban, hogy munkát találhassanak, vállalkozást létesíthessenek, szabadidős létesítményeket látogathassanak.

Sutherland hálás azokért a tanácsokért, amelyeket a Fogyatékkal Élő Vállalkozók Hálózatától kapott, amikor vállalkozását beindította. A Hálózat felbecsülhetetlen értékű pénzügyi és technológiai segítséget nyújtott a számára. Mint minden vállalkozó, Kath Sutherland is keményen dolgozik. Azt mondja, számára a siker azt jelenti, ha „a válság leküzdésére alternatív megoldásokat találunk”.

Kath Sutherland egyike volt a 2010-es Európai Kkv-héten bemutatott vállalkozóknak. A kampány célja, hogy tájékoztasson az EU, valamint a nemzeti, regionális és helyi hatóságok által a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújtott támogatásokról, továbbá a vállalkozói tevékenység népszerűsítése, hogy minél többen vegyék komolyan fontolóra, hogy vállalkozásba kezdjenek. A legutóbbi Eurobarometer-felmérésEnglish szerint az európaiak 45%-a szeretne vállalkozni, de mindössze 10%-a teszi meg, ezért nagy szükség van minden támogatási programra és promóciós tevékenységre.

További információk:

Minden sikertörténet

Az oldal tetejére
De mi az a kkv?

Hírek

  Minden hírRSS

  Főbb programok vállalkozók részére

  • Kilépni a nemzetközi piacra az Enterprise Europe Network segítségével
  • A jövő vállalkozóinak segítése az Erasmus for Young Entrepreneurs révén

  Ezt a weboldalt a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság tartja fenn
  és a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) finanszírozza..

  Utolsó frissítés: 10/02/2014 | Az oldal tetejére