Διαδρομή πλοήγησης

Μια επιχειρηματίας με όραμα – την πλήρωση ενός κενού στην αγορά υπηρεσιών

Σεπτέμβριος 2010

Kath Sutherland

Η Kath Sunderland παρατήρησε την έλλειψη ποιοτικών υπηρεσιών για άτομα με αναπηρία στην αγορά εργασίας, ίδρυσε λοιπόν τη δική της επιχείρηση για να τις παρέχει.

Έχοντας και η ίδια αναπηρία, η Sutherland γνώριζε από πρώτο χέρι τι είδους πρακτική συνδρομή χρειάζεται η συγκεκριμένη ομάδα. Σήμερα η δική της εταιρεία, η START (Ablity), συνεργάζεται με πολλούς φορείς για την παροχή πρακτικής βοήθειας σε ανθρώπους που υπήρξαν κοινωνικά αποκλεισμένοι, βοηθώντας τους να βρουν εργασία, να ιδρύσουν επιχειρήσεις, να αποκτήσουν πρόσβαση σε δυνατότητες ψυχαγωγίας κ.λπ.

Η Sutherland δηλώνει ευγνώμων για τις συμβουλές που πήρε από το Δίκτυο Επιχειρηματιών με Αναπηρία κατά την ίδρυση της επιχείρησης. Έλαβε πολύτιμη οικονομική και τεχνολογική βοήθεια. Όπως κάθε επιχειρηματίας, έχει επιδείξει ιδιαίτερη αντοχή και δηλώνει ότι, για αυτή, επιτυχία σημαίνει "να βρίσκεις εναλλακτικούς τρόπους να ξεπερνάς την κρίση".

Η Kath Sutherland ήταν ανάμεσα στους επιχειρηματίες που παρουσιάστηκαν κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ΜΜΕ 2010. Η εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για την υποστήριξη που οι ευρωπαϊκές, εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές προσφέρουν σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και στην προαγωγή της επιχειρηματικότητας, προκειμένου περισσότεροι άνθρωποι να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνουν επιχειρηματίες. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ΕυρωβαρομέτρουEnglish, 45% των Ευρωπαίων θα ήθελε να έχει επιχείρηση, αλλά μόλις το 10% το κάνει πράξη, γεγονός που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα όλων των προγραμμάτων υποστήριξης και προωθητικών προσπαθειών.

Περισσότερες πληροφορίες:

Όλα τα παραδείγματα επιτυχίας

Αρχή σελίδας
Όμως, τι είναι μια ΜΜΕ;

Τα κυριότερα προγράμματα για επιχειρηματίες

  • Δραστηριοποιηθείτε στο εξωτερικό με το Enterprise Europe Network
  • Καθοδηγήστε νέους επιχειρηματίες: Erasmus for Young Entrepreneurs

Η διαχείριση του παρόντος δικτυακού τόπου πραγματοποιείται από τη ΓΔ Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ
και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΠΑΚ).

Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2014 | Αρχή σελίδας