Sti

En iværksætter med en mission – udfylder et hul på markedet for tjenesteydelser

September 2010

Kath Sutherland

Kath Sutherland fandt ud af, at der manglede tjenesteydelser af god kvalitet for handicappede på jobmarkedet, og hun startede derfor sin egen virksomhed for at levere disse ydelser.

Hun er selv handicappet og ved derfor præcis, hvilken type praktisk hjælp man har behov for. Nu arbejder hendes egen virksomhed START (Ability) sammen med mange andre organisationer på at finde praktiske løsninger til personer, der ellers har været socialt udelukket, bl.a. hjælp til at finde arbejde, starte deres egen virksomhed, adgang til fritidsaktiviteter osv.

Sutherland sætter pris på den rådgivning, hun fik gennem "Disabled Entrepreneurs' Network", da hun etablerede sin virksomhed. Hun fik uvurderlig økonomisk og teknisk bistand. Som enhver anden iværksætter er hun sej, og for hende er succes lig med "at finde alternative måder til at overkomme kriser".

Kath Sutherland var blandt de iværksættere, som blev præsenteret ved den europæiske SMV-uge 2010. Kampagnens mål er at oplyse om, hvilke støttemuligheder EU, nationale, regionale og lokale myndigheder kan tilbyde små, mindre og mellemstore virksomheder, samt at fremme iværksætterkultur, så flere for alvor overvejer at blive iværksættere. Ifølge den seneste Eurobarometer-undersøgelseEnglish vil 45 % af europæerne gerne være iværksættere, men kun 10 % er rent faktisk iværksættere, og det understreger, hvor vigtige alle støtteordningerne og indsatsen for at fremme iværksætteri er.

Læs mere på:

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 10/02/2014 | Til toppen