Sti

"Hvis du taler dine kunders sprog betyder det at du får dem til at føle sig hjemme"

Oktober 2010

Kaisa Pajusalo

Den finske taske designer og fabrikant Golla har fattet betydningen af multikulturel rigdom når de driver deres forretning, som født ud af deres sprogstrategiers succes.

Det er lykkede for nogle SMV'er at omsætte deres sprogstrategi til guld. Vi mødte en af dem på "Sprog og SMV'er" konferencen den 23. og 24. september i Bruxelles. GollaEnglish sælger tasker til bærbar elektronik. Bare i deres Helsinki hovedkvarter taler de 30 ansatte 10 forskellige sprog. HR chef Kaisa Pajusalo siger, at verdensfirmaet, i stedet for blot at bruge engelsk, ønsker at bruge kundernes eget sprog. "Det er lettere at nå mennesker på den måde, og de føler sig hjemme hvis vi taler deres sprog. Det er også lettere at overbevise dem og at få dem til at forstå vores produkter," forklarer hun med henblik på virksomhedens sprogpolitik.

Golla ansætter fremmede der taler deres modersprog og træner deres ansatte i udlandet og hjælper dem med at udvikle nye sprogfærdigheder. Sprogstrategien har også hjulpet firmaet med sin internationale udvidelse, da alle udenlandske ansatte er vendt tilbage til deres hjemlande for at starte en gren af virksomheden der.

Arrangementet, der var arrangeret af Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Uddannelse og Kultur, sammenbragte politiske beslutningstagere, akademikere og erhvervsfolk for at diskutere sprogs rolle i virksomhedsdriften. De fleste talere understregede sprogfærdigheders kulturelle værdi på udenlandske markeder. Blandt de nyttigste sprog for erhvervslivet i Europa er engelsk, tysk, kinesisk og spansk.

Alle deltagerne understregede den måde som sprog er et ekstraordinært aktiv selv for mindre virksomheder, der opererer på eller ønsker at komme ind på det internationale marked. Nylige studier viser at internationaliseringen har en positiv effekt på, for eksempel, eksport og innovationsniveauer i SMV'er.

Mere information:

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 28/01/2014 | Til toppen