Navigációs útvonal

SPIN: segítség a kkv-knak az ökoinnováció terén

2010. november

SPIN partnerek Vilniusból

A kisvállalkozásoknak gyakran nehézséget okozhat az európai környezetvédelmi szabályok követése. Lehetséges, hogy nem rendelkeznek a technológiával vagy a menedzsmentismeretekkel e kérdések kezelésére, vagy nem kapnak gyakorlati, hasznos tanácsokat más cégektől. A SPIN projekt (amely a Sustainable Production through Innovation in SMEs, azaz "fenntartható termelés innováció által a kkv-kben" rövidítése) a balti-tengeri régióban segít a kkv-knek az ilyen kérdések megválaszolásában.

A fenntartható innováció a termékek előállításának, csomagolásának és a vásárlókhoz való eljuttatásának új módjait jelenti - azaz olyan tényezőket, amelyekre a kkv-knak feltétlenül figyelniük kell. A SPIN egy ökoinnovációt elősegítő platform és információs pont, amely a kkv-k számára kínál megoldásokat a fenntartható termelés terén. A Német Szövetségi Környezetvédelmi Ügynökség által vezetett projekt mindegyik partnere vezető technológiai intézet és közigazgatási szerv hét balti-tengeri országban: Németországban, Litvániában, Dániában, Svédországban, Finnországban, Észtországban és Lengyelországban. A 3 millió eurós költségvetésű projekt - amelyet az Európai Uniónak a balti-tengeri régióra vonatkozó 2007-2013-as programja (Regionális Fejlesztési Alap) is támogat - eddig 2500 kkv-t ért el a régióban.

A SPIN hálózata és szolgáltatásai több tekintetben is előnyösek lehetnek a kkv-k részére: segítséget kaphatnak - akár technológiai, akár menedzsment jellegű - problémáikkal kapcsolatban vagy saját innovációiknak más kkv-khez való eljuttatásában, valamint sok mindent tanulhatnak a projekt 100 szakértő partnerétől. A tevékenységi körök a mezőgazdasági és biotechnológiai innovációtól a bútoripari és ruházati területekig terjednek. A fenntartható termelés terén végrehajtott innováció hozzájárul a kkv-k sikerességéhez azáltal, hogy környezetbarátabbak, versenyképesebbek és nyereségesebbek lesznek általa.

Böngésszen a SPIN projekt innovációs adatbázisábanEnglish az egyes országok és tevékenységi területek alapján.

A SPIN projektet az EU által kkv-k számára indított, környezetvédelmi jogszabályoknak való megfelelést segítő program (ECAP) is kiemelte mint példát a jó gyakorlatra.

További információk:

 • SPINEnglish
 • A környezetvédelmi jogszabályoknak való megfelelést segítő program kkv-k számáraDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiportuguês

Minden sikertörténet

Az oldal tetejére
De mi az a kkv?

Hírek

  Minden hírRSS

  Főbb programok vállalkozók részére

  • Kilépni a nemzetközi piacra az Enterprise Europe Network segítségével
  • A jövő vállalkozóinak segítése az Erasmus for Young Entrepreneurs révén

  Ezt a weboldalt a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság tartja fenn
  és a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) finanszírozza..

  Utolsó frissítés: 08/03/2012 | Az oldal tetejére