Navigointipolku

SPIN: apua pk-yritysten ekoinnovointiin

Marraskuu 2010

SPIN-kumppanit Vilnassa

Pienyrityksillä voi toisinaan olla vaikeuksia pysyä mukana eurooppalaisen ympäristölainsäädännön uudistuksissa. Tämä voi johtua muun muassa siitä, että niillä ei ole käytössään asianmukaista tekniikkaa, johdon osaamista tai käytännön tukea ja neuvoja. SPIN-hanke eli englanniksi "Sustainable Production through Innovation in SMEs" auttaa Itämeren maiden pk-yrityksiä löytämään vastauksia näihin kysymyksiin.

Kestävä innovointi on elintärkeä painopiste pk-yritysten toiminassa ja sillä tarkoitetaan uusia tapoja tuottaa, pakata ja toimittaa tuotteita. SPIN tarjoaa alustan ekoinnovoinnin edistämiselle sekä tietoa kestävän tuottamisen ratkaisuista pk-yrityksille. Saksan ympäristöviraston (Umweltbundesamt, UBA) johtaman hankkeen yhteistyökumppaneihin kuuluu johtavia tekniikan tutkimuslaitoksia ja hallintoviranomaisia seitsemässä Itämeren maassa: Saksassa, Liettuassa, Tanskassa, Ruotsissa, Suomessa, Virossa ja Puolassa. Kolmen miljoonan euron arvoinen hanke, jota rahoitetaan Euroopan unionin Baltic Sea Region Programme 2007-2013 -ohjelman (Euroopan aluekehitysrahaston) varoista, on tähän mennessä tavoittanut 2 500 pk-yritystä.

Pk-yritykset hyötyvät SPIN-verkostosta ja sen palveluista monella eri tavalla: ne saavat apua teknisissä tai organisaatiojohdollisissa ongelmatilanteissa sekä innovaatioiden levittämisessä toisille pk-yrityksille, ja lisäksi ne voivat jakaa kokemuksiaan hankkeen sadan muun asiantuntijakumppanin kanssa. Toimintojen erikoisalat ulottuvat maataloudesta ja biotekniikasta huonekaluteollisuuteen ja vaatetusalaan. Kestävän tuotannon innovaatiot ovat hedelmällisiä pk-yritysten menestykselle, sillä ne tekevät yrityksistä vihreämpiä, kilpailukykyisempiä ja tuottavampia.


Selaa SPIN-hankkeen innovaatiotietokantaaEnglish eri maissa ja toiminnan aloilla.


SPIN-hanke on mainittu EU:n ympäristölainsäädännön noudattamista pk-yrityksissä tukevassa ohjelmassa esimerkkinä hyvistä käytännöistä.

Lisätietoa:

 • SPINEnglish
 • Ympäristölainsäädännön noudattamista pk-yrityksissä tukeva ohjelmaDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiportuguês

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 08/03/2012 | Sivun alkuun