Διαδρομή πλοήγησης

SPIN: βοηθώντας τις ΜΜΕ με οικολογικές καινοτομίες

Νοέμβριος 2010

Εταίροι του SPIN από το Βίλνιους

Ορισμένες φορές οι μικρές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με τους ευρωπαϊκούς περιβαλλοντικούς κανόνες. Ίσως να τους λείπει η τεχνολογία και η τεχνογνωσία στον τομέα της διαχείρισης προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα θέματα αυτά ή να μη λαμβάνουν πρακτικές ή χρήσιμες συμβουλές από τους ομότιμούς τους. Το πρόγραμμα SPIN - Βιώσιμη Παραγωγή μέσω της Καινοτομίας στις ΜΜΕ - βοήθα τις ΜΜΕ στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας να βρουν απαντήσεις στα ζητήματα αυτά.

Βιώσιμη καινοτομία σημαίνει νέους τρόπους παραγωγής, συσκευασίας και διανομής προϊόντων - στους οποίους είναι αναγκαίο να επικεντρωθούν οι ΜΜΕ. Το SPIN είναι μια πλατφόρμα προώθησης για οικολογικές καινοτομίες και ένα σημείο πληροφόρησης για την παροχή στις ΜΜΕ λύσεων για βιώσιμη παραγωγή. Με επικεφαλής την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Γερμανίας, οι εταίροι του προγράμματος είναι όλοι σημαντικά τεχνολογικά ινστιτούτα και διοικήσεις σε επτά διαφορετικές χώρες της Βαλτικής: Γερμανία, Λιθουανία, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Εσθονία και Πολωνία. Το πρόγραμμα ύψους €3 εκατομμυρίων, το οποίο στηρίζεται από το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας 2007-2013 (Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), έχει μέχρι σήμερα βοηθήσει 2.500 ΜΜΕ σε ολόκληρη την περιφέρεια.

Οι ΜΜΕ μπορούν να ωφεληθούν από το δίκτυο και τις υπηρεσίες SPIN με διάφορους τρόπους: λαμβάνοντας βοήθεια για τα προβλήματά τους, είτε τεχνολογικής φύσης είτε σχετικά με θέματα διαχείρισης· λαμβάνοντας βοήθεια για τη διάδοση των δικών τους καινοτομιών σε άλλες ΜΜΕ· και μαθαίνοντας περισσότερα από τους 100 έμπειρους εταίρους του προγράμματος. Οι τομείς δραστηριοτήτων καλύπτουν καινοτομίες που ποικίλλουν από τη γεωργία και τη βιοτεχνολογία μέχρι τα έπιπλα και την ένδυση. Οι καινοτομίες στη βιώσιμη παραγωγή μπορούν να συμβάλλουν στην επιτυχία των ΜΜΕ, κάνοντάς τις πιο πράσινες αλλά και πιο ανταγωνιστικές και επικερδείς.

Επισκεφτείτε τη βάση δεδομένων καινοτομίαςEnglish του προγράμματος SPIN για κάθε χώρα και τομέα δραστηριοτήτων.

Το πρόγραμμα SPIN αναδείχτηκε από το Πρόγραμμα Παροχής Βοήθειας στις ΜΜΕ για Περιβαλλοντική Συμμόρφωση (ECAP) της ΕΕ ως παράδειγμα ορθής πρακτικής.

Διαβάστε περισσότερα:

  • SPINEnglish
  • Πρόγραμμα Παροχής Βοήθειας στις ΜΜΕ για Περιβαλλοντική ΣυμμόρφωσηDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiportuguês

Όλα τα παραδείγματα επιτυχίας

Αρχή σελίδας
Όμως, τι είναι μια ΜΜΕ;

Τα κυριότερα προγράμματα για επιχειρηματίες

  • Δραστηριοποιηθείτε στο εξωτερικό με το Enterprise Europe Network
  • Καθοδηγήστε νέους επιχειρηματίες: Erasmus for Young Entrepreneurs

Η διαχείριση του παρόντος δικτυακού τόπου πραγματοποιείται από τη ΓΔ Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ
και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΠΑΚ).

Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2012 | Αρχή σελίδας