Sti

SPIN: bistår SMV'er med øko-innovationer

November 2010

SPIN partnere fra Vilnius

Nogle gange kan det være svært for mindre virksomheder at følge med i europæiske miljøregler. Det kan være at de mangler teknologisk eller ledelsesmæssig knowhow til at tackle disse emner eller at de ikke får nogen praktisk eller nyttig bistand fra deres ligestillede. SPIN projektet - Bæredygtig produktion gennem innovation i smv'er - bistår smv'er i Østersøregionen med at finde svar på disse spørgsmål.

Bæredygtig innovation betyder nye måder at producere, pakke på og levere produkter på - et nødvendigt fokus for smv'er. SPIN er en markedsføringsplatform for øko-innovationer og et informationspunkt til levering af løsninger for bæredygtig produktion til smv'er. Under ledelse af det tyske føderale miljøagentur er projektpartnerne alle førende teknologiske institutter og forvaltninger i syv forskellige Østersølande: Tyskland, Litauen, Danmark, Sverige, Finland, Estland og Polen. Projektet på 3 millioner euro, der støttes af EU's regionale program for Østersøen 2007-2013 (Den regionale Udviklingsfond) er indtil nu nået ud til 2 500 SMV'er rundt om i regionen.

SMV'er kan nyde godt af SPIN netværket og tjenester på mange måder: få hjælp med deres problemer, enten teknologiske eller ledelsesmæssige; modtage støtte ved at sprede deres innovationer til andre smv'er, og lære mere fra projektets 100 ekspertpartnere. Aktivitetsomfanget dækker innovationer lige fra landbrug og bioteknologi til møbler og belædning. Innovationer inden for bæredygtig produktion kan være frugtbar for smv'ers succes, ved at gøre dem grønnere og mere konkurrencedygtige og profitable..

Blad igennem SPIN projektets innovationsdatabaseEnglish for hvert enkelt land og aktivitetsområde.

SPIN projektet er blevet fremhævet af EU's støtteprogram for miljøoverensstemmelse for smv'er (ECAP) som et eksempel på god praksis.

Læs mere:

 • SPINEnglish
 • Støtteprogram for miljøoverensstemmelse for smv'erDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiportuguês

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 08/03/2012 | Til toppen