Sökväg

Uppfriskande idéer – maltesisk turistbyrå värd för slovakisk entreprenör

Maj 2010

Global Air Travel

Maltesiska turistbyrån Global Air Travel ville få fräscha idéer från en ung entreprenör, samt nya internationella kontakter. Detta är anledningen till att man via arrangemanget Erasmus för unga entreprenörer tog emot slovakiska Alena Seginkova, blivande entreprenör, under fyra månader.

Global Air Travel, som tillhört familjen Bugeja sedan 1996, tillhandahåller turisttjänster för utlänningar på Malta. Ägaren Joseph Bugeja tilltalades av Seginkovas bakgrund inom naturskydd, affärsverksamhet och turism – samtliga nyckelfaktorer i hans verksamhet. Bugeja tänkte också att ett utbyte av idéer bland hans personal vore välkommet,  medan de själva stod värd för en framtida entreprenör och försåg henne med nödvändiga kunskaper för verksamhet på området.

Genom att arbeta med företagsledning, marknadsföring, nätverkande och ekoturism bidrog Seginkova med kunskap och synpunkter till Bugejas affärsverksamhet – mycket uppskattat under utbytet. Seginkova – själv intresserad av att starta ett företag – ville skaffa sig kontakter mellan Malta och Slovakien och tackar erfarenheten för detta. Bugeja själv uppskattade verkligen resultatet: "Erasmus-programmet för nya entreprenörer är till stor nytta för företaget. Det skapar framtida möjligheter till samarbete inom turistsektorn mellan Malta och den internationella marknaden."

Erasmus för unga entreprenörer – ett utbytesprogram för unga entreprenörer och erfarna entreprenörer som står värd för dem i ett annat land – har visat sig väldigt lyckat under sin drygt ettåriga existens. Det syftar till ömsesidig inspiration och att dela med sig av sina erfarenheter, och mer än 2 000 personer har ansökt. Till tredje kvartalet 2010 kommer uppskattningsvis 500 vistelser att ha genomförts inom olika sektorer såsom reklam och media, utbildning, IT och medicin. Under det första året var det mest eftertraktade mottagarlandet Storbritannien, medan de flesta deltagarna kom från Spanien och Italien.

Mer information:

Alla framgångshistorier

Till början
Men vad är små och medelstora företag?

Nyheter

  Alla nyheterRSS

  Viktiga program för entreprenörer

  • Satsa internationellt med Enterprise Europe Network
  • Bli mentor för unga företagare med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Webbplatsen förvaltas av GD Inre marknaden, industri, entreprenörskap samt små och medelstora företag
  och finansieras genom ramprogrammet för konkurrenskraft och innovation (CIP).

  Senaste uppdatering: 05/02/2014 | Till början