Navigacijska pot

Osveževanje idej – malteška turistična agencija gosti slovaško podjetnico

Maj 2010

Global Air Travel

Global Air Travel, malteška turistična agencija, je želela pridobiti svež vpogled mladega podjetnika in vzpostaviti nove mednarodne stike. Zato je v okviru projekta Erasmus za mlade podjetnike za štiri mesece sprejela bodočo slovaško podjetnico Aleno Seginkovo.

Podjetje Global Air Travel je v lasti družine Bugeja že od leta 1996, zagotavlja pa turistične storitve tujcem na Malti. Lastnik Josepha Bugeja se je začel zanimati za Seginkovo zaradi njene dejavnosti na področju varovanja narave, poslovanja in turizma, kar so ključni dejavniki v njegovem podjetju. Bugeja je menil, da bo poleg gostovanja bodoče podjetnice, ki se bo učila osnovnih spretnosti v praksi, prav tako pomembna tudi izmenjava idej med zaposlenimi.

Seginkova je med delom v upravi podjetja, trženju, navezovanju stikov in ekološkem turizmu podjetju posredovala svoje znanje in pogled, kar so znali ceniti. Seginkova, ki se želi podati na lastno podjetniško pot, je želela vzpostaviti stike med Malto in Slovaško in je hvaležna za izkušnjo, ki ji je to omogočila. Tudi Bugeja je zelo zadovoljen z rezultatom. »Program Erasmus za mlade podjetnike zelo koristi podjetju. Ustvarja prihodnje možnosti za sodelovanje na področju turizma med Malto in mednarodnim trgom.«

Erasmus za mlade podjetnike – po nekaj več kot letu se je pokazalo, da je program izmenjave za mlade podjetnike in izkušene kolege, ki jih gostijo v drugi državi, zelo uspešen. Namenjen je iskanju skupnega navdiha in izmenjavi izkušenj. Prijavilo se je več kot 2000 kandidatov, do tretjega četrtletja leta 2010 pa bo izvedenih 500 izmenjav v različnih sektorjih, kot so promocija in mediji, izobraževanje, IT in medicina. V prvem letu se je za najbolj zaželeno destinacijo izkazalo Združeno kraljestvo, kjer so gostovali predvsem kandidati iz Španije in Italije.

Več informacij:

Vse zgodbe o uspehu

Na vrh
Ampak kaj je MSP?

Novice

  Vse noviceRSS

  Ključni programi za podjetnike

  • Razširite poslovanje v tujino z mrežo Enterprise Europe Network
  • Bodite mentor bodočemu podjetniku z Erasmus for Young Entrepreneurs

  To spletišče upravlja GD za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednja podjetja
  in financira Okvirni program za konkurenčnost in inovativnost.

  Zadnja sprememba: 05/02/2014 | Na vrh