Cale de navigare

Idei proaspete – O agenţie de turism din Malta găzduieşte o antreprenoare din Slovacia

Mai 2010

Global Air Travel

Agenţia malteză de turism Global Air Travel avea nevoie de o perspectivă proaspătă din partea unui întreprinzător tânăr, dar şi de noi contacte internaţionale. Aşa a ajuns Alena Seginkova, o viitoare întreprinzătoare din Slovacia, să petreacă patru luni în cadrul agenţiei prin schema Erasmus pentru tinerii antreprenori.

Global Air Travel, care aparţine familiei Bugeja din 1996, oferă servicii de turism pentru străini în Malta. Patronul, Joseph Bugeja, a fost atras de experienţa pe care Seginkova o avea în ce priveşte protecţia naturii, afacerile şi turismul – toate acestea având un rol cheie în activitatea lui. Bugeja s-a gândit că ar fi binevenit şi un schimb de idei în rândul angajaţilor săi, cu ocazia găzduirii unei viitoare întreprinzătoare căreia să îi asigure abilităţile practice necesare pentru acest domeniu.

Lucrând în managementul companiei, marketing, networking şi turism ecologic, Seginkova a contribuit la afacerea lui Bugeja cu propriile sale abilităţi şi idei – mult apreciate pe parcursul acestui schimb. Seginkova – dornică să înceapă o afacere proprie – voia să obţină contacte între Malta şi Slovacia, ceea ce a şi reuşit în urma acestei experienţe. Bugeja însuşi a fost deosebit de mulţumit de rezultat: „Programul Erasmus pentru tinerii antreprenori aduce mari beneficii companiei. Se creează astfel oportunităţi de cooperare între Malta şi piaţa internaţională în domeniul turismului.

Erasmus pentru tinerii antreprenori – un program de schimb între antreprenorii tineri şi cei cu experienţă, care îi găzduiesc pe primii într-o altă ţară – a înregistrat un succes puternic de la lansarea sa cu un an şi ceva în urmă. Orientat spre inspirare reciprocă şi împărtăşirea experienţelor, programul a primit solicitări din partea a peste 2000 de oameni, iar până în al treilea trimestru din 2010 se vor fi derulat aproximativ 500 de stagii în companii din diferite sectoare, precum promovare şi mass-media, învăţământ, IT şi medicină. În primul an, cea mai căutată ţară de destinaţie a fost Regatul Unit, iar cei mai mulţi participanţi au fost din Spania şi Italia.

Mai multe informaţii:

Toate poveștile de succes

Începutul paginii
Ce este un IMM?

Programe cheie pentru antreprenori

  • Deveniţi internaţional cu Enterprise Europe Network
  • Formaţi un viitor antreprenor prin Erasmus for Young Entrepreneurs

Acest site web este gestionat de DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
și finanțat de Programul-cadru pentru Competitivitate și Inovare (PCI).

Ultima actualizare: 05/02/2014 | Începutul paginii