Kruimelpad

Nieuwe ideeën opdoen - Maltees reisbureau ontvangt Slowaakse onderneemster

Mei 2010

Global Air Travel

Het in Malta gevestigde reisbureau Global Air Travel was op zoek naar nieuwe ideeën van een jonge ondernemer en naar nieuwe internationale contacten. Daarom werkte het vier maanden lang samen met de Slowaakse toekomstige onderneemster Alena Seginkova via het programma Erasmus voor jonge ondernemers.

Global Air Travel, dat al sinds 1996 in handen is van de familie Bugeja, biedt toeristische diensten aan voor buitenlanders in Malta. Het was Alena's achtergrond in natuurbescherming, zaken en toerisme - stuk voor stuk belangrijke aspecten voor zijn eigen onderneming - die de aandacht trok van eigenaar Joseph Bugeja. De uitwisseling van ideeën tussen deze toekomstige onderneemster en zijn personeel, gekoppeld aan het verstrekken van essentiële praktijkvaardigheden, leek Joseph Bugeja dan ook een interessant concept.

Alena Seginkova leverde een bijdrage aan het beheer, de marketing, de netwerkactiviteiten en het groene toerisme van de onderneming, en voegde hier haar eigen vaardigheden en inzichten aan toe, iets wat bijzonder positief werd onthaald. Omdat ze zelf een onderneming wil opstarten, was ze op zoek naar contacten tussen Malta en Slowakije, hetgeen dankzij het Erasmus-programma gelukt is. Ook Joseph Bugeja is uiterst tevreden met het resultaat: "Erasmus voor jonge ondernemers is heel interessant voor onze onderneming en heeft ons samenwerkingsmogelijkheden opgeleverd voor de toekomst tussen Malta en de internationale markt op het vlak van toerisme.”

Erasmus voor jonge ondernemers – een uitwisselingsprogramma voor jonge ondernemers en ervaren ondernemers die als gast optreden in een ander land – blijkt iets meer dan een jaar na de lancering zeer succesvol. Het programma focust op het opdoen van ideeën en het delen van ervaring en kreeg al meer dan 2000 aanvragen. Tegen het derde kwartaal van 2010 zullen naar schatting 500 uitwisselingsprojecten plaatsgevonden hebben in verschillende sectoren, zoals promotie en media, het onderwijs, IT en de geneeskunde. De populairste bestemming tijdens het eerste jaar was het Verenigd Koninkrijk en de landen met het grootste aantal deelnemers waren Spanje en Italië.

Meer informatie:

Alle succesverhalen

Naar boven
Maar wat is een MKB/KMO?

Belangrijkste programma's voor ondernemers

  • Internationaal zakendoen met Enterprise Europe Network
  • Begeleid toekomstige ondernemers met Erasmus for Young Entrepreneurs

Deze website wordt beheerd door het DG Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf
en gefinancierd door het Kaderprogramma voor concurrentievermogen en innovatie (KCI).

Laatste bijwerking: 05/02/2014 | Naar boven